Foto: OK Partizan

Crno-beli uzvratili udarac.

Odbojkaši Partizana su uspeli da se revanširaju Crvenoj zvezdi i da pobedom od 3:1 na godtovanju izbore majstoricu u četvrtfinalu plej-ofa.

Posle burne prve utakmice koju je obeležio sukob trenera, Partizan je uspeo da se izdigne iznad situacije i da ostvari pobedu koja ga ostavlja u borbi za triplu-krunu.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre svega bih čestitao Zvezdi. Ovo je bila jedna izuzetno bitna, ali i iscrpljujuća utamica. Mi smo definitivno bili u kanalu i jednom nogom u grobu, definitivno imamo mnogo prostora za rad pogotovo na tom psihološkom pristupu, ali ovo što su uradili moji momci je za mene nestvarno. Bili smo i otpisani u galava i nalazili smo se u teškoj situaciji. Ono što smo radii dobro tokom cele sezone, u poslednjih deset dana smo radili kriminalno, tako da mi je ekstremno drago da su uspeli da preokrenu to. I posle dva seta prednosti, Zvezda je uspela da smanji naše vođstvo, ali nismo toliko pali i na kraju smo slavili. Naravno Mandić nas izvlači po hiljaditi put ove sezone i hvala mu do neba. Ono što je najbitnije je da Zvezda dolazi u Master da igra iz sve snage i neće biti ni malo lako, možda čak i teže nego u drugoj utakmici“.

Partzan je konačno ove godine pobedio Zvezdu po prvi put.

„Nisam se fokusirao na poraz kao na to da imamo neki konkretan psihološki problem sa Zvezdom. Ima do njih dosta toga, igraju sjajno, mirni su, daju sve od sebe, ali ima i do našeg pada. Možda je i to breme favorita stvorilo dodatni pritisak. Utakmice koje smo igrali sa Vojvodinom na primer, u Super Kupi i Kupu Srbije, oni su bili favoriti, ali eto pobedili smo i osvojili dva trofeja. I eto kao mi smo sada najbolje – e, pa niko nije najbolji dok se ne pokaže na terenu. DVa tri dana smo pričali da moramo da verujemo iz sve snage, da je akcenat na to da mi dožemo do naše neke igre. Ovo nije ni bilo blizu toga, da li će uopšte biti? Pa mislim da ne mora, ako se pobeđuje. Ponavlja, ovo je bilo za oskara, što se mene tiče“.

Ističe da je sve prepuno emotivnog naboja.

„Ja ne mogu kao akter derbija da cenim kvalitet odbojke, to će ovi što pišu komentare, ali za nas je ovo bilo jako emotivno. Osećali smo svi, ja prvi, da posle jedne ovakve sezone ne zaslužujemo da ispadnemo odmah. Možda ćemo izgubiti od Zvezde u Masteru, ali ne može baš da izgubimo 3:0 kod kuće, a onda i da nas pregaze na gostujućem terenu. Ja sam rekao mojim momcima da želim da sa Banjice večeras izađemo uzdignute glave. Mogao je to da bude poraz od 3:0, ali da znamo da smo se borili do kraja“ završio je Janić.

BONUS VIDEO Lesor vodio navijanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar