Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ime Bila Beličika dobro je poznato ljubiteljima američkog fudbala, a čuveni trener hrvatskog porekla privukao je pažnju i ostale sportske javnosti na konferenciji za medije posle poraza njegovog Nju Inglanda u derbiju protiv Bafalo Bilsa.

#related-news_0

Beličikovi Pejtriotsi su izgubili od divizijskog rivala 33:21 čime su pali na drugo mesto divizije, te je, uz pobede u poslednje dve nedelje ligaškog dela, neophodno i da Bafalo bar jednom izgubi.

No, vidno utučeni Beličik verovatno nije ni sanjao da će utakmica dobiti krajnje čudno „treće poluvreme“.

Naime, po završetku meča, jedna od prisutnih novinarki je odlučila da trenera ekipe iz Bostona upita sledeće:

„Fudbal na stranu, radim na tekstu o novogodišnjim rezolucijama, pa me zanima da li postoji neka koji biste želeli da podelite sa vašim navijačima?“

Beličik je uspeo da zadrži koliko-toliko ozbiljnu facu i odgovori:

„Ne, trenutno. Možda sledeće nedelje.“

Nedugo potom konferencija je i okončana, a Beličik salu napustio u znatno lošijem raspoloženju nego što je bio kada je stigao.

Ovaj događaj možete videti na 2:12 snimka konferencije:

Trener Nju Inglanda, poznat kao čovek koji je „pronašao“ Toma Brejdija, korene vuče iz Hrvatske, pa je tako na utakmicama neretko dolazio u detaljima sa simbolima Hrvatske, od maski za lice po početku pandemije koronavirusa, pa do dresa fudbalske reprezentacije.

Ovakva Beličikova reakcija izazvala je brojne komentare, pa su pojedini sa divljenjem komentarisali smelost ove novinarke da Beličika pita ovakvo pitanje u momentu kada su Petsi doživeli debakl, drugi su sa simpatijama ispratili reakciju prvog trenera ekipe iz Bostona, dok je bilo i onih koji su jednostavno bili zbunjeni.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram