Ivana Ilić prvo mesto na prvenstvu Srbije, Foto: Nova.rs

Proteklog vikenda u Atletskoj dvorani u Beogradu održano je dvoransko Prvenstvo Srbije za starije juniore. Ujedno ovo je bilo izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana, koje se ove godine održava 13. februara u Sofiji.

Atletičari ČAAK – a Ivana Ilić i Ognjen Nikolić osvojili su tri medalje i poboljšali svoje lične rekorde pa su se očekivano našli na spisku selektora Edina Zukovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored Ivane i Ognjena selektor je u sastav trenerskog tima reprezentacije uvrstio i trenera Dragana Dukanca.

Fantastičnim nastupom u kvalifikacijama trke na 60 metara Ivana Ilić je pobedom popravila lični rekord i najavila da može još brže.

Finalna trka je donela još bolji rezultat, štoperica se zaustavila na 7,59 sekundi što je svega 0,02 sekunde slabije od državnog rekorda (7,57) starog 22 godine.

U trci juniora na 1500 metara pobednik se rešavao u poslednjim metrima. Atletičar ČAAK – a Ognjen Nikolić se posle uzbudljivog finiša morao zadovoljiti drugim mestom iza Alekse Tomića iz Ćuprije.

Drugog dana takmičenja u trci na 3000 metara Nikolić je krenuo snažno od prvog metra. Veoma jak ritam trke od starta do cilja doneo je Ognjenu pobedu i lični rekord u dvorani 8:46,53.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar