Foto: REUTERS/Lukas Barth

Popodne za zaborav.

Nakon sjajnog uvoda u drugi dan Evropskog prvenstva u atletici u kom su Ivana Vuleta i Milica Gardašević obezbedile mesto u finalu, predstavnici Srbije koji su nastupili u popodnevnom programu takmičenja u Minhenu nisu ostavili dobar utisak.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi je nastupio Lazar Anić, koji je nakon solidnog nastupa u polufinalu i skoka od 7.86 u najmanju ruku podbacio, pošto je prvo dva puta prestupio, a potom preskočio samo 7.37, te je takmičenje završio već u prvom krugu finala. Iza njega je ostao samo Ingar Kiplesund iz Norbeške, koji je tri puta prestupio.

Zlato je osvojio Miltijadis Tentoglu iz Grčke sa 8.52, Džejkob Finčam-Djuks je sa 8.06 bio drugi a Tobijas Montler, na osnovu slabijeg drugog najboljeg skoka, uprkos preskočenih 8.06, je u Švedsku odneo bronzu.

Ipak, nakon pregleda, najbolji skok Finčam-Djuksa je poništen zbog prestupa, pa je Montleru pripalo srebro a Žilu Pomeriju iz Francuske bronza.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Milana Tirnanić je potom diskvalifikovana u polufinalu trke na 100 metara, dok je Elzan Bibić na 5.000 metara bio 18. sa vremenom od 13:39.60. Zlato je osvojio Jakob Ingerbringsten sa 13:21.13, ispred Mohameda Katira iz Španije (13:22.98), dok je treći bio Jemaneberhan Kripa iz Italije sa 13:24.83.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar