Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Ni u 35. godini ne prestaje da oduševljava rukometnu javnost

Srpska rukometašica Andrea Lekić naredne sezone nosiće dres Ferencvaroša, saopštio je mađarski klub.

PROČITAJTE JOŠ:

Treći strelac u istoriji Lige šampiona će u Mađarsku stiči po završetku sezone u slovenačkom Krimu.

Pre Krima i Ferencvaroša Lekić je nastupala za ORK Beograd, Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Vardar, Bukurešt, Đer i podgoričku Budućnost.

„Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova, sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja – želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom“, rekla je 34-godišnja Lekić.

Slovenački i mađarski klubovi su se nedavno sreli osmini finala Lige šampiona i tada je pobedu odneo Krim, a u klubu se veoma raduju što im stiže jedna od najboljih rukometašica sveta.

„Andrea Lekić je nezaobilazna figura u međunarodnom rukometu. Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega“, rekao je generalni direktor Ferencvaroša Gorog Žolt.

Podsetimo, u januaru je objavljeno da u mađarski klub dolazi i Dragana Cvijić, tako da će sprske igračice ponovo zaigrati zajedno.

BONUS VIDEO Zlatni skok Ivane Španović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram