Foto: Streljački savez Srbije

Osvojena je bronza.

Andrea Arsović i Lazar Kovačević su osvojii bronzu u takmičenju mešovitih parova puškom na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem u Osijeku.

Na vatrenu liniju u kvalifikacijama su izašla 23 miksa. Arsovićeva i Kovačević, aktuelni vicešampioni Evrope, su u zauzeli peto mesto i plasirani se u meč za bronzu u kome im je rival bila ekipa Poljske, četvrta u kvalifikacijama.

Pročitajte još

Velika borba viđena je u tom duelu sa Poljacima za bronzanu medalju. Početak je obećavao neizvestan meč. Posle prve tri rezultat je bio izjednačen, 3:3. Potom su Arsovićeva i Kovačević zaigrali znatno bolje i vezali šest poena, samim tim stekli osetniju prednost od 9:3. Ostatak meča, naši reprezentativci držali su ovu razliku. Igralo se poen za poen. Konačan rezultat bio je 16:10 u korist našeg para.

Druga bronza pripala je timu Velike Britanije, a u meču za zlato Italija je pobedila Švajcarsku.

Ova medalja je drugo odličje za Srbiju na Gran pri turnirima ISSF u 2023. Ženska ekipa Srbije puškom je u nedelju u Rušama, osvojila srebro.

U petak će biti održana pojedinačna takmičenja puškom. Uz četvoro naših reprezentativaca koji su učestvovali u nadmetanju miks parova, opet će na vatrenu liniju izaći i Aleksandra Havran i Milenko Sebić.

Srbiju na ovom turniru predstavlja i nekoliko međunarodnih sudija. Nikola Marić, predsednik Stručne komisije i potpredsednik SS Srbije, je tehnički delegat Gran pri turnira u Osijeku.

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar