Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Dvostruki šampion u Formuli 1, Španac Fernando Alonso, koji se povukao prošle godine iz najbržeg karavana, motivisan je za povratak na stazu.

Njegov menadžer, Italaijan Flavio Brijatore, otkrio je kako je Alonso u dobrom raspoloženju i dodao da planira da se vrati trkama Formule 1.

Reno je nedavno ponudio Špancu da uspostave saradnju i sva je prilika da će ti napori uroditi plodom.

PROČITAJTE JOŠ:

Alonso je obe titule svetskog prvaka, 2005. i 2006. ostvario upravo u bolidu Renoa. Potom je vozio za timove Ferarija i Meklarena, ali nije uspeo da ponovi ranije uspehe.

Kako je Danijel Rikardo prošle nedelje prešao upravo u Meklaren, u Renou je ostalo upražnjeno mesto, tako da čelnici tog tima žele da ga zameni iskusni španski vozač.

„Fernando je veoma motivisan. Godina odsustva sa staze mu je jako prijala. Potpuno se osvežio i odavno ga nisam video tako spremnog za povratak kao sada“, rekao je Brijatore za „Gazeta delo Sport“.

Zanimljivo je da suprotno tvrdnjama Brijatorea, bivši svetski šampion Dženson Baton ne veruje u povratak Alonsa u tim Renoa.

„Da je tim blizu vrha i da ima šanse za plasman na podijum, mislim da bi on iskoristio tu šansu. Ipak, proces njihovog povratka biće duži ako žele da se vrate na vrh. Mislim da za to treba više od četiri godine, a Alonso nema toliko vremena, tako da ne verujem da će pristati“, zaključio je Baton.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar