Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Na svečanoj ceremoniji povodom Dana državnosti u Palati Srbija Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uručio je 88 odlikovanja, a među njima i pojedincima i organizacijama koje su se istakle u sportskim delatnostima.

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je vaterpolo klub Partizan povodom 75 godina postojanja za naročite zasluge za Srbiju i njene građane.

PROČITAJTE JOŠ

Filip Filipović, najbolji vaterpolista sveta i član Upravnog odbora kluba, primio je orden u ime crno-belih.

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je posthumno i naš proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković. Velikan srpske, jugoslovenske i evropske košarke odlikovan je za naročite zasluge za Srbiju i njene građane u oblasti javnih i sportskih delatnosti. Orden je u njegovo ime primio sin Pavle Ivković.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Mujo Bajrović, legenda jugoslovenskog boksa, dvostruki osvajač bronzanih medalja na prvenstvima Evrope odlikovan je ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena za naročite zasluge i promociju boksa u Srbiji.

Stenislav Janković, bivši džudista i doživotni počasni predsednik Džudo saveza Kipra, primio je isto odlikovanje za naročite zasluge u jačanju odnosa Srbija i Kipra u oblasti sporta.

BONUS VIDEO Čudesan kraj Superboula, Remsi posle velike drame i preokreta do titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar