Foto: EPA-EFE/TAMAS KOVACS

Ako je neko pozvan da priča o ovakvim stvarima, to je proslavljeni borilački as.

Srpski džudista Aleksandar Kukolj prokomentarisao je čitavu situaciju sa tragedijama koje su do temelja uzdrmale srpsko društvo.

PROČITAJTE JOŠ:

U danima kada se analizira ko je kriv za dve pucnjave i dva masovna ubistva, prvo u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a onda i u okolini Mladenovca u razmaku od dva dana, ima i onih koji pokušavaju da predaju samoodbranu.

To se nije dopalo Kukolju, osvajaču više zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa brojnih takmičenja.

„Svaka tragedija izbaci na površinu ovakve mentole koji pokušavaju marketinški i ekonomski da profitiraju na tuđoj tragediji i strahu. Ovo s**nje ne radi! Ako vidiš pištolj, sakrij se, beži! Nemoj da te mentoli lože da si posle nekoliko treninga spreman da izbegavaš metke. Nisi spreman na šamare a kamoli metke“, jasna je poruka Kukolja na društvenim mrežama.

Aleksandar je osvajač srebra sa Svetskog prvenstva u Budimpešti 2021, u Varšavi je 2017. bio evropski prvak, a ima i dva učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju i Riju.

Iako je jasno da poznavanje borilačke veštine može da pomogne u samoodbrani, jasno je i da protiv vatrenog oružja teško može da deluje u direktnoj konfrontaciji.

Srbiju su u sredu i četvrtak potresle dve stravične vesti, pošto je prvo 13-godišnji K. K. u ranim jutarnjim satima ušao u školu „Vladislav Ribnikar“ i ubio osmoro đaka i čuvara škole, da bi dan kasnije 21-godišnji Uroš B. u okolini Mladenovca upucao i ubio osmoro ljudi i ranio još 14 osoba.

Foto: Instagram / Aleksandar Kukolj

BONUS VIDEO Kukolj: Odbio sam ponude Emirata i Turske zbog Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar