Foto: VK Radnički

Vaterpolisti Partizana pobedili su u gostima Radnički iz Kragujevca sa 12:10 (3:3, 6:2, 1:1, 2:4), u 12. kolu Regionalne vaterpolo lige.

Partizan su do pobede predvodili Nikola Kojić sa četiri, Alek Bouen sa tri i Aleksa Nešić sa dva pogotka.

PROČITAJTE JOŠ

Kod Radničkog najefikasniji su bili Nikola Lukić sa četiri i Nerbojša Toholj i Josip Vrlić sa po dva gola.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i poveo sa 2:0. Vrlić je već u prvom napadu pogodio lepom šraubom, a potom je izborio igrača više iz kog je Lukić duplirao prednost. Međutim, „crno-beli“ su se brzo oporavili od početnog šoka i vratili u igru, pa su već do prvog predaha došli do nerešenog rezultata – 3:3.

Nastavio je Partizan u visokom ritmu u drugoj četvrtini i zahvaljujući tri gola iz peteraca i dva talentovanog Nikole Kojića u potpunosti okrenuli rezultat u svoju korist pred poluvreme – 9:5.

Uspeli su Beograđani da zadrže „plus četiri“ i do poslednje deonice (10:6), ali je Radnički početkom perioda prepolovio zaostatak preko Kruga i Stanojevića (10:8). Međutim, tada je na scenu ponovo stupio mladi Kojić i sa dva pogotka sredinom četvrtine praktično i rešio pitanje pobednika (12:8).

Kragujevčani su minut i 44 sekunde pre kraja meča ponovo došli na „minus dva“ (12:10), ali su potom promašili sa igračem više i tada je sve bilo gotovo.

Partizan je zabeležio po pet pobeda i poraza i zauzima sedmo mesto na tabeli. Radnički je na četvrtoj poziciji sa skorom od šest pobeda, tri remija i jednim porazom.

U narednom kolu Partizan će dočekati Solaris, dok će Radnički gostovati Jugu.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar