Zoran Terzić, Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije bio je veoma zadovoljan načinom na koji su njegove igračice pobedile Francusku.

Drugi trijumf na Evropskom prvenstvu, Srbija je ostvarila veoma ubedljivo, sa 3:0 u setovima i 25:14, 25:13 i 25:16.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zadovoljan sam kako su igračice odradile ovu utakmicu. Odradile su posao kako treba, taktički perfektno, zatvorili smo sve ono što smo znali da im je najjače oružje. Zaista smo delovali, hajde da ne kažem moćno, ali pametno na terenu, tako da smo odigrali izvanrednu utakmicu. To uglavnom i gledam. Ne da li je 3:0 protiv Francuske ili već koga, nego način na koji smo došli do te pobede. Definitivno možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Terzić posle utakmice za RTS.

Sledeći izazov srpskog tima je selekcija Belgije, sa kojom se tradicionalno igraju tvrdi mečevi, od kojih je Srbija poslednji izgubila juna ove godine u Ligi nacija u pet setova.

„Mi sa Belgijom uvek igramo teške utakmice, i kad smo bolji od njih na papiru i kad nismo, uglavnom se te utakmice završavaju sa 3:2. To je ekipa koja igra neki, poluazijski stil, sa zaista izvanrednom odbranom, zaštitom, teško im je uzeti poen. U principu nama ne odgovaraju, ali ne vidim razlog da ovakvu igru ne ponovimo i sutra, a ako to uradimo, mislim da ni Belgija neće imati mnogo veće šanse nego Frnacuska“, zaključio je Terzić.

Srbija i Belgija meč trećeg kola grupe A na Evropskom prvenstvu igraju u nedelju od 20 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram