Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinska gimnastičarka Hana Rizatdinova podelila je potresne fotografije i posledice rata u njenoj zemlji.

Hana ima 28 godina, a tokom karijere je osvojila više od 30 medalja, što pojedinačno, što ekipno.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je navela da je u Ukrajini od posledica bombi i rata uništeno skoro stotinu sportskih objekata.

„Rusija je već uništila 94 sportska objekta, 63 kompleksa, devet bazena, tri ledene dvorane, 17 stadiona i jednu biciklističku stazu u Černihivu, Harkovu, Severodonjecku, Kijevu, Kremini, Limanu i Marijupolju. Mnogi naši sportisti brane zemlju u oružanim snagama Ukrajine. Neki od njih više nikad neće moći na međunarodnim takmičenjima da predstavljaju Ukrajinu. Šezdeset sportista i trenera je ubijeno od strane okupatora i to su samo oni za koje znamo“, rekla je Rizatdinova.

Ona se uključila i u raspravu u vezi sa time da li ruskim sportistima treba da bude zabranjeno da učestvuju na raznim takmičenjima.

Podsećamo, mnogi sportisti poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i drugih smatraju da ruski takmičari nisu krivi za rat u Ukrajini. Mnogi od njih su rekli da su protiv toga.

„Zašto se sportisti koji podržavaju rat ne bi smatrali odgovornim? Jer, sport je stvarno ‘izvan politike’, ali podrška postupcima zemlje koja ubija, makar i prećutna, jeste politika, to je stanovište i namerno kršenje olimpijskih principa“, kazala je Rizatdinova.

BONUS VIDEO: Đoković objašnjava Kokinakisu gde da izađe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare