Foto: Screenshot / Youtube

Odbojkaški klub "Niš" se četiri dana posle incidenta u kom su učestvovali trener i igrač tog kluba oglasio saopštenjem.

Tokom utakmice odigrane u Kragujevcu protiv Radničkog, trener Dragan Svetozarević je šutnuo igrača Miloša Antonića i tom prilikom mu naneo povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Klub je naveo da „osuđuje svaki ishitreni potez bilo kog člana“ i obrazložio mere koje su donete na sednici Upravnog odbora.

„Upravni odbor je doneo odluku o sporazumnom raskidu ugovora sa igračem Milošem Antonićem, a trenera Dragana Svetozarevića je kaznio novčanom kaznom u skladu sa disciplinskim pravilnikom kluba“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se i da „klub neće dozvoliti da ugled bude narušen na bilo koji način i da pojedinac bude iznad kluba“.

Na snimku koji je objavljen na stranici Odbojkaškog kluba Radnički Kragujevac na Fejsbuku vidi se gde Svetozarević nezadovoljan izvodi igrača iz igre, šalje ga na klupu, gestikulira rukama, a zatim ga nogom šutira u potkolenicu.

PROČITAJTE JOŠ

Oni koji su bili u hali tvrde i da ga je povredio, a čak i da nije, apsolutno nijedna situacija u sportu ne sme da bude razlog za fizičko maltretiranje igrača.

Svetozarević, koji je i odbornik SNS u lokalnom parlamentu, za taj postupak je kažnjen samo novčano, dok je Antonić, uz ogroman hematom, dobio i otkaz.

Antonić je proveo prethodnih 15 godina u inostranstvu, a uoči početka ove sezone je potpisao ugovor sa niškim klubom.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar