Foto: Kajkaški savez

Veliki uspeh za srpski kajak.

Juniorski reprezentativac Srbije Strahinja Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini K1 200 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Dragosavljević je trku na stazi na Adi Ciganliji prešao za 35,602 sekunde.

Drugo mesto pripalo je Nemcu Tilmanu Someru, dok je treći bio Slovenac Matež Manfred.

„Osećam se sjajno, pun sam adrenalina, srce mi je veliko. Bilo mi je samo jedno u glavi, da vidimo zastavu Srbije kako se vijori, da čujemo našu himnu I da budem prvi. Sve vreme pred trku, dok sam bio u vodi samo sam sebi ponavljao “ja sam šampion, ja sam šampion” i eto postao sam šampion. Moj stariji brat je naš proslavljeni šampion, to mi je velika pomoć i donosi mi mir što imam nekoga ko me gleda, bodri, ko je tu da bude uz mene pred trku kad mi bude loše da mi da snagu i da podeli samnom sreću kada sam srećan. Raskrčio mi je put, jako sam mu zahvalan i srećan sam što ga imam i boljeg brata ne mogu da imam. Iako je na pripremama u drugom gradu, došao je na finale da me bodri i uvek da sve od sebe gde koje god takmičenje da je u pitanju da dođe i da me bodri i ne znam da li bi mogao otići na trku bez njega. Odmah krećem kod brata da nastavim sa pripremama, jer tu sam gde sam, nema odmora, a i prezime mi tako nalaže da moram nastaviti šampionskim stopama”,zaključio je Strahinja Dragosavljević.

Juniorka Dunja Stanojev osvojila je srebro u disciplini K1-200 rezultatom 41,740 sekundi.

Foto: Kajkaški savez

Zlatnu medalju osvojila je Nemica Čelsi Rouzekan, a bronzu Reka Kisko iz Mađarske.

To je druga medalja za Dunju Stanojev, koja je ranije osvojila zlato sa Dinom Bacelj u dvosedu na 500 metara.

Zlatni srpski dvojac Dina-Dunja briljirao je tokom cele trke, u jednom dahu, čvrsto i samouvereno veslale su od početka do kraja i na kraju tijumfovale rezultatom 1:45.351. Drugo mesto osvojio je dvojac Mađarske Lora Debreceni, Petra Polai (1:46.075), dok su je bronza pripala Italijankama Sari Grati i Điadi Roseti (1:46.698).

“Srećna sam, zadovoljna, srce mi je puno radosti. Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri do sada. U Bratislavi smo nedavno imali trku gde smo odmerile snage sa stranim takmičarkama i zabeležile dobar rezultat, to je bila neka uvertira za ovo što smo imale u Beogradu. Na Adi Cignaliji, na šampionatu Evrope dočekala nas je jaka konkurencija, žestok tempo, ali velika borba sa jasnim ciljem od prvog zaveslaja do potpunog trijumfa. Pokazale smo da vredimo i tamo, ali i sada u Beogradu” – rekla je Dunja dvostruka osvajačica medalje za Srbiju na EP u srpskoj prestonici.

BONUS VIDEO Kondicioni trening Novaka Đokovića pred Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar