Dejan Majstorović (desno), Foto: FIBA.com

Maestralna igra Srbije.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 plasirala se u finale Svetskog prvenstva nakon što je u polufinalu pobedila Belgiju rezultatom 17:12.

PROČITAJTE JOŠ

Vodila se velika borba do samezavršnice, kada je Srbija imala jače živce i u finišu uspela da slomi domaćina Belgiju. Sjajan meč je odigrao Majstorović koji je ubacio devet poena, četiri je postigao Vasić, tri Stojačić, dok j jedan poen i to prvi na meču postigao Branković.

Prva je poentirala Belgija, ali je usledio odgovor Srbije koja je brzo povela sa 4:2.

Tada u 20 sekundi Belgijanci prave seriju i dolaze do preokreta i bilo je jasno da nas čeka žestoka borba.

To je bio i najlošiji period naših momaka u ovom meču. Belgijanci su ozbiljno zapretili i uspeli da se odklepe na 9:6, pa su naši momci zatražili tajm-aut. To je urodilo plodom, a ponovo je pogađao Majstorović kada je bilo najpotrebnije i šutm sa distance doneo poene za izjednačenje.

Tada je usledila igra nerava i period bez poena, da bi loš niz prekinuo Vasić na dva minuta do kraja. Nervozu Belgije je potom kaznio i Majstorović ispod koša, aond aje usledio i prelomni trenutak meča. Majstorović je posle ofanzivnog skoka iznudio dva bacanja i odveo Srbiju na plus četiri, anakon brzih poena Belgijanaca istom merom odgovorio i ostalo je da samo naši momci privedu meč kraju.

To je uradio Stojačić sa dva pogođena bacanja, čim je stavljena tačka na ovo polufinale.

Srbija će za zlato igrati protiv Litvanije koja je nakon produžetaka savladala Francusku rezultatom 18:17.

Srbija - Belgija 17:12

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar