Stadioni i računica mesta na tribinama doktorke Kisić

Ostalo 18. jul. 202014:54 > 14:56
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta "Batut", osvrnula se na situaciju sa koronavirusom i u srpskom sportu.

Primera radi, Evroliga je u petak objavila uputstvo u devet tačaka koje bi morale da se ispoštuju kako bi publika bila na utakmicama, čiji će deo biti i Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Superliga Srbije u fudbalu treba da počne 1. avgusta, iako je situacija sa koronom i dalje vrlo problematična. Za sada bi se mečevi igrali bez publike, čak je i doktor Miljko Ristić rekao da bi bilo rizično da bude gledalaca na tribinama.

Fudbalske utakmice širom Evrope igraju se pred praznim gledalištem zbog pandemije i zato je teško očekivati da navijači u skorije vreme posećuju sportske događaje u Srbiji.

Ipak, dr Kisić nešto drugo ističe u prvi plan.

“Ne mogu da shvatim da je publika na utakmicama nešto što je najhitnije i najpreče u ovom momentu. Zavisi od epidemiološke situacije, gde je bilo omogućeno postojala su pravila kako i ko treba da se ponaša kada su se utakmice igrale. Rekla sam da je značajno smanjenje rizika bilo to što su se karte prodavale onlajn, jer se negde videlo da su mesta na biletarnicama bile uzrok širenja. Kada su pravljene preporuke koje i dan danas postoje, to je striktno bilo definisano, da ukupan broj ulaznica treba da bude broj sedišta podeljen sa dva. Da svako drugo mesto bude popunjeno sa obrascima ponašanja”, poručila je dr Kisić za TV Prva.

Darija Kisić Tepavčević Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Međutim, ko god da je jednom bio na fudbalskom stadionu, ili u hali u kojoj se igraju utakmice, zna da razmak između stolica na tribinama nema ni pola metra.

Prema tome, onih potrebnih metar i po ne može da se ispoštuje deljenjem kapaciteta na pola, odnosno praznom svakom drugom stolicom.

Računica je jasna i svako drugo mesto prazno ne donosi ništa kada je reč o preventivnim merama usled koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar