Srbija je upetostručila broj atletičara koji je predstavljaju na smotri najboljih.

Pomoćnik selektora Srbije u atletici Emir Bekrić smatra da je Beograd dobio čast da organizuje najveći sportski događaj u istoriji Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvoransko prvenstvo organizovaće se od 18. do 20. marta u Areni, a učestvuje oko 1.450 sportista iz 160 zemalja.

„Prvenstvo sveta u atletici je zaista najveći događaj u istoriji naše zemlje i privući će najbolje sportiste sveta. Toliko je svetskih rekorda oboreno u poslednja tri meseca što je impozantna činjenica i raduje nas što će svi ti ljudi doći u Beograd od 18. do 20. marta“, rekao je Bekrić u emisiji „Među nama“ na Novoj S.

Dodao je i da mu je posebnu pažnju privukao jedan podatak o broju sportista iz Srbije nekada i sada na svetskoj dvoranskoj smotri.

„Ima tu imena i novih i starih. Baš sam gledao podatak, neverovatan, 2010. godine u Dohi, u Kataru imali smo troje predstavnika na Svetskom dvoranskom prvenstvu. Sada ih imamo 15“, dodaje Bekrić.

Objašnjava da do takvog epiloga nije došlo slučajno, te da nije dovoljno imati samo talentovane sportiste, već i određenu logistiku iza njih.

„To samo govori o činjenici da smo u jednoj deceniji toliko napredovali u svim poljima: infrastrukturnim, kadrovskim, atletskim. Samo jedan segment nije dovoljan. Vedeta, odnosno kapiten reprezentacije biće Ivana Španović i Asmir Kolašinac kao najstariji učesnik do sada. Asmir je prebacio 21 metar na beogradskom mitingu i rekorder je za tu uzrasnu kategoriju. Imamo i plejadu mladih atletičara koji će predstavljati našu zemlju. Prvenstveno mislim na sprintere. Aleksu, Boška Kijanovića, Milanu Tirnanić, Ivanu Ilić, tu je pretalentovana Angelina Topić u skoku uvis“, objasnio je Bekrić.

BONUS VIDEO: Duplantis pio rakiju pred takmičenje u Beogradu, kaže da neće preterivati kad bude slavio svetski rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar