Toni Đerona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Rukometaši uspeli da pronađu rivala za pripreme, sledi put u Češku.

Selektor rukometaša Srbije Toni Ðerona rekao je da će predstojeće utakmice protiv Češke biti korisne za pripremu duela baraža koji ih očekaju u aprilu.

PROČITAJTE JOŠ

Rukometaši Srbije okupili su se u martovskoj EHF nedelji nacionalnih timova, tokom koje će trenirati u Kragujevcu, a zatim sledi put u Žubri na dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Češke 18. i 19. marta.

„Morali smo da menjamo planove za mart i nađemo novog protivnika za prijateljske mečeve jer prethodno zakazane utakmice sa Rusijom nisu mogle da se odigraju. Imali smo sreće da se pružila prilika za dve provere sa Češkom. Na Evropskom prvenstvu, iako nisu bili u glavnoj fazi takmičenja, prikazali su dobre igre. Igrali su nerešeno sa Švedskom, izgubili malom razlikom od Španije i pobedili Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Ðerona za sajt RSS.

Izabranicima Tonija Ðerone ovo će biti kontrolne provere pred baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo u kojima će se Srbija u aprilu mesecu sastati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

„Češka je promenila selektora, što donosi novu energiju u ekipi i mislim da će to biti veoma interesantna ekipa i veoma korisna za pripremu mečeva koji nas čekaju u aprilu, rekao je selektor Ðerona.

BONUS VIDEO  Škrbić: Igrači sad hoće da dođu, a ranije ako nisu na prvom spisku, bili su uvređeni

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar