Foto: RSS

Rukometaši Srbije pobedili su u nedelju u Nišu selekciju Severne Makedonije sa 33:23 (17:11), u prijateljskom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u domaćoj selekciji bili su Vanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po pet golova, dok su po četiri gola postigli Darko Đukić i Petar Đorđić.

U reprezentaciji Severne Makedonije najbolji učinak imao je Nenad Kostevski sa pet golova, a Cvetan Kuzmanovski i Ivan Georgiev su upisali po četiri gola.

„Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo ‘dugačku klupu’, veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim“, rekao je Toni Đerona, selektor Srbije posle meča.

On je istakao i da je junsko okupljanje nacionalnog tima bilo značajno za mlađe i manje iskusne rukometaše.

„Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu – praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru“, kaže Đerona.

Da podsetimo, Srbija je u subotu u prvom meču takođe savladala ekipu Severne Makedoniju sa 29:26 (18:15).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar