Nova smrt u svetu sporta, umro legendarni trener

Ostalo 09. feb. 202122:51
Podeli:

Početak 2021. godine odneo je još jednog čoveka koji je ostavio veoma dubok trag u svetu sporta.

Legendarni trener Kanzas Siti Čifsa, Klivlend Braunsa, Vašington Redskinsa i San Dijego Čardžersa Marti Šotenhajmer preminuo je danas u svojoj 78. godini,

Šotenhajmer je tek jedan od 11 trenera u istoriji NFL šampionata koji je u karijeri imao 200 ili više pobeda (205, računajući i plej-of), ali nije uspeo da sa svojom ekipom osvoji Superboul, iako je imao 13 nastupa u plej-ofu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Svi navijači, igrači i članovi Kanzas Siti Čifsa danas tuguju zbog smrti Martija Šotenmajera. Ovom prilikom šaljem saučešće njegovoj divnoj supruzi. Bio je strastveni lider, koji je izuzetno mario za svoje igrače i trenere, a njegov uticaj je moguće videti i danas širom lige. Kada je stigao 1989, on je preokrenuo ekipu koja je u tim momentima bila u krizi, i pretvorio Čifsa u pobednike. Naterao nas je da budemo ponosni na identitet Kanzas Sitija, i stvorio je snažnu vezu sa mlađom generacijom navijača. On će zauvek imati posebno mesto u istoriji Čifsa, i zauvek će nam nedostajati“, stoji u saopštenju koje je potpisao prvi čovek učesnika 55. Superboula, Klark Hant.

Potom je objavljen i prigodan video:

Od njega se oprostila i ekipa Čardžersa, koja sad igra u Los Anđelesu…

Kao i Klivlend Braunsi, koji su kratko napisali:

„Počivaj u miru, treneru.“

Šotenhajmer je od 2011. godine bolovao od Alchajmerove bolesti, usled čega je i preminuo u bolnici u Šarlotu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar