Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Srpski odbojkaški trener Nikola Grbić zvanično je postao novi selektor reprezentacije Poljske.

Nakon spekulacija da bi proslavljeni srpski odbojkaš mogao da sedne na klupu Poljske, informacija je i zvanično objavljena na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ:

Grbić je nasledio Vitala Hejnena i imaće priliku da vodi nekadašnjeg olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona.

Prvi veliki izazov imaće već predstojećeg leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje se održava od 26. avgusta do 11. septembra.

Preuzimanje Poljske ne znači da će 48-godišnji strateg morati da napusti italijansku Peruđu, koju vodi od početka ove sezone.

„Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno“, reksao je predsednik OK Poljske Sebastijan Sviderski.

Grbić je i ranije tokom trenerske karijere imao dodira sa Poljskom. Dve sezone je vodio poljsku Zaksu, sa kojom je prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Osim toga u karijeri je bio i na čelu selekcije Srbije u periodu od 2015. do 2019. godine, a za to vreme osvojio je zlato i srebro u Svetskoj ligi, te bronzu na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO Izjava Maje Ognjenović i Tijane Bogdanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar