Hamilton o novom ugovoru sa Mercedesom
Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje da će potpisati novi ugovor sa ekipom "kada posao bude obavljen", u smislu osvajanja šampionske titule u ovoj sezoni Formule 1, kako bi i naredne godine ostao u takmičenju.

Hamilton je prošle nedelje postao rekorder po broju pobeda u istoriji Formule 1 sa 92 trijumfa, a ove godine pokušava da osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači rekord Mihaela Šumahera.

Ugovor šestostrukog prvaka sa Mercedesom ističe za nešto više od dva meseca, obe strane su često govorile o želji za nastavkom saradnje, ali da zbog komplikacija u vezi sa koronavirusom moraju da sačekaju na formalne pregovore.

PROČITAJTE JOŠ

„U Mađarskoj prošle godine mislim da je Toto (Volf) pričao o potpisivanju novog ugovora. Naravno, tada nije bilo pandemije i kada se osvrnem, pomislim da je možda tada trebalo da potpišem. Mislim da se stvari dešavaju u pravo vreme, a ja tada definitivno nisam bio psihički spreman. Želeo sam prostor da zaista razmislim šta želim da uradim, da razmislim ako postoje neka prilagođavanja za mene i za tim, kako možemo da izvučemo više jedni od drugih, kako da im olakšam“, naveo Hamilton.

Otkako je 2013. godine prešao u Mercedes, Hamilton je osvojio pet šampionskih titula, a kako je naveo, on se i dalje razvija sa ekipom.

„Definitivno mislim da nije gotovo. Želim da nastavim. Kada se posao obavi i stres od mehura i sve prođe, onda možemo doći u bilo koji udoban ili neudoban položaj u kojem treba da budemo i da to obavimo, kako bismo mogli da nastavimo“, rekao je Britanac.

On je prvi u generalnom plasmanu sa 77 bodova više od drugoplasiranog timskog kolege Valterija Botasa, pet trka pre kraja šampionata. Hamilton najranije može da osvoji titulu 15. novembra na trci za Veliku nagradu Turske.

U konkurenciji konstruktora, Mercedes je ubedljivo prvi i već u nedelju u Imoli može da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Trka za Veliku nagradu Emilijo Romanje vozi se u nedelju od 13.10.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar