Foto: VK Novi Beograd 11. april

Vaterpolo klub Novi Beograd 11. april zabeležio je rutinsku pobedu protiv ekipe Vojvodine 14:6 (5:1, 1:2; 4:0; 4:3), iako je u ovoj utakmici nastupio bez nekoliko igrača, među kojima je bio i Miloš Ćuk. 

PROČITAJTE JOŠ

Dvonedeljna pauza koja sledi, biće dobra prilika za sve ekipe da se oporave i pripreme za nastavak sezone.

Igrači Vladimira Vujasinovića su već u 1. četvrtini pokazali svu snagu, dobili ovaj deo sa 5:1 i u velikoj meri već rešili pitanje pobednika utakmice. Mrežu gostiju načeo je Tomić u situaciji sa igračem više za domaće, zatim je Gogov iz kontre povisio na 2:0. Gosti su smanjili na 2:1 golom Gusarova posle faula, a zatim do kraja četvrtine usledila je serija od tri gola domaćih. Tomić je postigao svoj drugi gol šutem sa distance, a već u sledećem napadu svoj drugi gol postigao je i Gogov. U finišu četvrtine peti gol za Novi Beograd postigao je Nikolov sa dva metra.

U drugoj četvrtini gosti su pokazali da su ekipa za respekt i ovaj deo su dobili sa 1:2. Prvi gol su postigli već na startu četvrtine posle jednog prebačaja, strelac je bio Marić. Sredinom četvrtine Martinović je postigao gol sa krila za 6:2, a Gusarov svojim drugim golom posle faula, pred kraj četvrtine smanjuje na 6:3.

U trećoj četvrtini Novi Beograd je ponovo „dodao gas“ i došao do ubedljivog vođsta od 10:3. Dva gola, jedan iz peterca postigao je Gogov, zatim je Martinović postigao svoj drugi pogodak, takođe iz peterca, a tačku je stavio Asanović, iznenadivši golmana gostiju šutem sa krila. Ovo je bio njegov prvi gol i prvi nastup u sezoni posle operacije lakta.

Četvrta četvrtina je obilovala golovima, a ovaj period su ponovo dobili igrači Vladimira Vujasinovića sa 4:3. Filipović je za Novi Beograd postigao lep gol šutem sa osam metara za vođstvo od 11:3. Gosti su smanjili preko Patrovskog sa igračem više. Gogov je upsiao svoj peti gol, takođe sa igračem više, ali za Novi Beograd. Prekogačić je uz dosta sreće bio strelac petog gola za goste, ponovo sa igračem više. Šutirao je i pogodio prečku, a lopta se od Rističevićeve ruke odbila u gol. Filipović je postigao drugi gol tako što je iskoristio isključenje igrača Vojvodine i odmah se uputio ka golu, završivši akciju šutem. Iako je centra, Nikolov je pokazao da ima snažan i precizan šut, kada je sa centralne spoljne pozicije postigao gol za 14:5. Gosti su iskoristili igrača više i na minut pre kraja postavili konačan rezultat 14:6, preko Petrovskog.

„Ko nije igrao nije igrao i nećemo da pričamo o njima. Momci koji su bili u vodi večeras su dali maksimum u ovom trenutku i odigrali izuzetno ozbiljnu utakmicu. Mlađi deo tima je odigrao jako dobro, pogotovo u odbrani. Kako smo trenirali ove nedelje, negde sam i očekivao ovakav ishod bez obzira što Vojvodina nije došla ovde da izgubi sa ovolikom razlikom. Rezultat je došao iz našeg maksimalno ozbiljnog pristupa utakmici“, rekao je Vladimir Vujasinović po završetku uatkmice.

Rezultati 4. kola Superlige Srbije: Novi Beograd 11. april – Vojvodina 14:6, Banjica – Zemun 10:13, Partizan – Šabac i Crvena zvezda – Nais (odloženo), Stari grad – Radnički (danas).

Tabela: Novi Beograd  10 bodova, Crvena zvezda 7, Šabac, Nais, Radnički po 6, Zemun, Partizan, Vojvodina po 3, Stari Grad i Banjica bez bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar