Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije savladala je Francusku i tako stigla do prve pobede u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo u rukometu, a selektor Toni Đirona se u izjavi nakon meča osvrnuo na današnjeg rivala.

PROČITAJTE JOŠ...

Đirona je prvo čestitao Francuskoj na današnjem nastupu, uprkos tome što je pre samo osam dana odigrano finale Lige šampiona za rukometaše:

„Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svakako, ali ima još puno utakmica ispred nas“, istakao je Đirona a preneo zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na njegove reči nadovezao se i kapiten Srbije, Mijajlo Marsenić:

„Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Кao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu“, rekao je Marsenić.

Selektor reprezentacije Francuske Gijom Žil čestitao je reprezentativcima Srbije na pobedi:

„Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu.“

Кapiten reprezentacije Francuske, Mišel Gigu, takođe je imao reči hvale za nacionalnu selekciju Srbije:

„Čestitke reprezentaciji Srbije. Večeras su odigrali veoma dobar meč. Počeli smo sa pripremama tek pre par dana, ali sada moramo da se odmorimo i spremimo za narednu utakmicu.“

Naredni meč naša selekcija igra protiv Grčke u sredu, 13. januara u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar