Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Troje reprezentativaca Srbije u atletici ostalo je bez plasmana u polufinale Evropskog dvoranskog šampionata koje se održava u Torunju u Poljskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Trgovčević je bio 30. u kvalifikacijama na 60 metara prepone sa vremenom od 7.91 sekundi.

“Nažalost smo imali dva prestupa u startu, a malo vremena da odmaramo. Pred treci start sam se osećao malo umoran, ali tako je bilo svima. Problem je što to utiče na rezultat. Šteta, još uvek mislim da sa ličnim rekordom je polufinale bilo moj realni domet”, rekao je Trgovčević za zvanični sajt Atletskog saveza Srbije.

U istoj disciplini samo u ženskoj konkurenciji, Anja Lukić bila je peta u grupi, a u ukupnom plasmanu zauzela je 36. mesto, 12 mesta iza poslednjeg koje je vodilo u polufinale:

“Nisam istrčala baš najbolje trku, ali sam zadovoljna svojim prvim nastupom na velikom takmičenju. Moja grupa je bila baš jaka, četvrto mesto je bilo 8.10 sekundi, tako da nisam imala sreće sa grupom”, izjavila je Lukićeva.

Aleksa Kijanović završio je svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u dvorani, trećim mestom u grupi na 60 metara rezultatom 6.75 sekundi. U ukupnom plasmanu on je zauzeo 32.mesto.

“Nisam zadovoljan, ali nisam ni razočaran. Svaka grupa pre mene je imala start iz prvog puta, a moja iz trećeg. Rezultatski nije toliko loše, s obzirom na to sam trčao sa bolom u nozi, ali nije bilo dovoljno za polufinale”, rekao je Kijanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar