EPA/VASSIL DONEV

Članica Partizana Andrea Arsović bila je najbolja na "Susretu šampiona", nizu jednodnevnik takmičenja u streljaštvu.

Serija jednodnevnih turnira održana je sa ciljem kako bi kandidati za reprezentaciju Srbije u gađanju vazdušnom puškom ostali u formi.

PROČITAJTE JOŠ....

Poslednji turnir od ukupno četiri održan je u Kragujevcu, na njemu je učestvovalo osmoro strelaca, a prvo mesto zauzela je Arsovićeva sa 252,3 kruga, što je za 1,1 manje od državnog rekorda koji je upravo u njenom vlasništvu. Ona se na ovaj način pobedom vratila takmičenju posle mesec dana odsustva zbog zaraze koronavirusom.

Drugo mesto zauzeo je Lazar Kovačević iz Jagodine 92 sa 250,6 krugova, ispred Ivane Marić iz Policajca sa 227,1 krugom.

Foto: Streljački savez Srbije

Na prvom turniru, u Smederevu, krajem oktobra, u finalu je najpreciziniji bio Lazar Kovačević, a na naredna dva (Kragujevac i Beograd) trijumfovao je Milutin Stefanović. U kvalifikacionom delu (60 dijabola) zablistala je najmlađa učesnica turnira – juniorka kragujevačkog „Čika Mate“ Teodora Vukojević sa odličnim ostvarenjem – 632,1 krug (0,9 bolje od zvaničnog državnog rekorda Andree Arsović).

Time je izjednačila najbolji kvalifikacioni rezultat serije, koji je na prvom „Susretu šampiona“ u Smederevu postigao Kovačević. Drugo mesto u kvalifikacijama u ženskoj konkurenciji sa 625,7 krugova osvojila je Andrea Arsović.

Foto: Streljački savez Srbije

Treća je bila Ivana Marić sa 624,1, a četvrta Marija Malić (Jedinstvo) sa 622,2 kruga. Lazar Kovačević je bio najprecizniji muškarac u kvalifikacijama – 629,9 krugova.

Iza Kovačevića plasirali su se Milutin Stefanović („Čika Mata“) 627,0, Stevan Jovanović („Čika Mata“) 624,0 i Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) 616,6 krugova. U ekipnom takmičenju (četiri serije od po deset dijabola) uspešnija je bila ženska ekipa. Dame su skupile 1.668,2 kruga, a muškarci 1.659,5.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar