Ćerka čuvenog srpskog atletičara oborila oborila državni rekord star 55 godina

Ostalo 17. maj. 202211:59 > 12:19
Podeli:
Angelina Topić
Angelina Topić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić, još jednom je raširila svoja krila i poletela do novog nacionalnog rekorda.

Ona je nadmašila starije juniorski rekord za 2 centimetra, iz 1967. godine koji je bio u vlasništvu Tamare Malešev i iznosio 191 centimetar.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, Angelina sa ovim rezultatom – 193 centimetara, zauzima lidersku poziciju na svetskoj rang listi u njenom uzrastu i jedna je od najvećih mladih nada srpske i svetske atletike.

“Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih vrednosti i uspela je sebi da dokaže ono što smo znali i ranije. Tehničke discipline su specifične, mora dosta faktora da se pogodi I onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko i Svetsko, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak I skoči koji centimetar više”, rekao je legendarni Dragutin Topić.

Na istom takmičenju koje je održano u Kraljevu, još jedna pulenka Dragutina Topića, Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 621 metara i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u Kaliju (Kolumbija).

Jovan Stranić je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva - 70,22 m (sprava 6 kg) i tim rezultatom ostvario normu za Svetsko prvenstvo U20 u Kaliju (Kolumbija).

Nema sumnje da ova atletska sezona već sad mnogo obećava, očekuju nas mnogobrojna takmičenja i prilike za nove rekorde i medalje. Već 4. i 5. juna održaće se prvenstvo države za mlađe juniore i juniorke u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Komentari

Vaš komentar