Vučićeve sportske avanture – za kamere, aplauze i smeh

Ostalo 20. jul. 202012:11 > 13:08
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aleksandar Vučić, predsednik SNS i Srbije, godinama unazad je pokušavao da se iskaže i na sportskom polju, a poslednja u nizu akcija je namera da postane košarkaški trener.

Po sopstvenim rečima, nekada vatreni navijač, prisutan čak i na čuvenoj utakmici na „Maksimiru“ između Dinama i Crvene zvezde, u mladosti se bavio košarkom, što je neretko isticao u javnim nastupima.

Iako simpatizer Crvene zvezde, Vučić je pre šest godina otkrio da je košarku trenirao u Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa mnom u Partizanu kao centar je u to vreme igrao neki Juda, koji je bio 185 cm visok, pa su ga svi nešto forsirali. Ja sam tad imao 161, i sve su mi pričali: „Hajde, možeš da igraš pleja, ali nikad nećeš porasti do 190″. Ja sam u međuvremenu porastao do 199, a taj momak je ostao na 188. Tako da savetujem klincima da se ne razočaraju kad im trener ne da da igraju, da ne odustaju“, ispričao je Vučić.

Nije baš najjasnije zašto je Vučića u košarkaškoj karijeri „sprečio“ igrač na poziciji centra, pošto u igri između obruča postoje još četiri pozicije.

No dobro, Vučić je svoje centarske aspiracije zadovoljio u aprilu prošle godine, kada je obilazio Veliko Gradište, gde se obratio i mladim košarkašima iz Požarevca.

Tom prilikom je rešio da pruži priliku jednom dečaku da demonstrira šta zna, ali… Blokada. Centarska. Dobro, jeste se odrazio levom nogom i loptu udario levom rukom, što je suprotno pravilnom izvođenju, ali blokada je blokada.

Verovatno je tako nekada klincu od 161 centimetar udarao blokade 24 centimetra viši izvesni „Juda“.

„Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu“, poručio je tada Vučić.

Dve godine ranije, Vučić je takođe morao da udari loptu. Ali, ovoga puta dok se ona nalazila u rukama vršioca dužnosti direktora JP „Putevi Srbije“, Zorana Drobnjaka.

Da li zbog prezimena, koje bi Vučića kao navijača Zvezde moglo da podseti na „trojku iz auta“, tek predsednik nije odoleo da ne „istera iz pameti“ čoveka koji mu manje-više redovno služi za „ribanje“.

Dok je Drobnjak odmeravao razdaljinu između mesta na kom stoji i obruča, Vučić ga je prvo pogledao, nacentrirao i pogodio direktno u loptu, ne ostavivši prostora „protivniku“ ni da „flopuje“.

Vučiću nije dosuđen prekršaj, iz svega se izvukao osmehom upućenim ka zbunjenom Drobnjaku, ali i potonjim zagrljajem. Možda je tako radio izvesni „Juda“ kada izbije loptu iz ruku onome ko je u timu na nižem hijerarhijskom mestu od njega…

Košarkom se bavio i u Novom Pazaru kada ga je u jednom prodoru ka košu, u pokušaju da se pomeri sa puta, omela i savetnica za medije Suzana Vasiljević, ali to nije sprečilo Vučića da potom pokuša još koji put i izmami aplauze.

Navijačka strast je predsednika Srbije vodila i ka fudbalu, pa je bio akter već čuvene ponoćne konferencije za medije na stadionu u Ljutice Bogdana kada je praktično preuzeo na sebe obavezu očuvanja fudbalske sekcije Zvezde.

Tokom posete Obrenovcu 2016. godine, tadašnji premijer je obišao Sportsko-kulturni centar koji je bio oštećen u poplavama i tom prilikom – stao na gol.

„Kao i u sportu, i u životu morate da znate da dajete golove, ali i da branite“, naveo je tada na svom premijerskom Tviter nalogu, Aleksandar Vučić.

Vredi istaći da taj nalog nije bio arhiviran i da na njemu sada stoje slika i ime Ane Brnabić.

Vučić, ipak, nije odbranio. Mlada „devetka“ mu je dala gol kroz noge iz penala, ali je važnija od toga činjenica da je aktuelni predsednik svih građana Srbije mogao ozbiljnije da se povredi tom prilikom, te da je ravnotežu sačuvao zadržavši se za stativu.

U februaru ove godine je pred gomilom novinara pokušao da zaigra i odbojku, zaigrao i fudbala, pimplujući loptu, a potom je pomno ispratio četvoricu dečaka kako igraju basket.

Listu sportova kojima se Vučić bavio pred kamerama upotpunjuje i bilijar. Da, kugla je išla u rupu, ali je Vučić morao „malo“ da joj pomogne…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar