Buran dan na Mundobasketu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Treći dan Mundobasketa nam je doneo mnogo uzbuđenja i prva velika iznenađenja na takmičenju, kao i prve učesnike druge faze.

Najveća senzacija je eliminacija Francuza koji su uprkos činjenici da su vodili čitav meč na kraju poraženi u velikoj drami od Letonije sa 88:86. Neočekivani heroj je bio Arturs Žagars koji je rešio meč sa 22 poena. Kako je pre toga Kanada savladala Liban sa 128:73 i postavila rekord prvenstava sa 44 asistencije, Francuzi su doživeli eliminaciju posle prve faze iako su bili drugi favoriti za titulu. Kanada i Letonija će u poslednjem kolu igrati za prvo mesto koje će značiti u kasnijoj borbi za četvrtfinale.

Prvo iznenađenje dana je napravila Dominikanska reprublika koja ja savladala Italiju sa 87:82 u grupi koja se ukršta sa Srbijom. Oni su već sada obezbedili prvo mesto, dok će Italija protiv Filipina tražiti pobedu i prolaz u narednu fazu.

Filipini su u sjajnom ambijentu doživeli i drugi poraz, ovoga puta od Angole, pa su im šanse za prolaz male i moraju da pobede Italiju sa minimum 13 razlike, uz poraz Angole od Dominikanaca.

Crna Gora i Litvanija su obezbedile prolaz u narednu fazu novim lakim pobedama. Crnogorci su bili bolji od Egipta sa 89:74, dok je Litvanija razbila Meksiko sa 96:66.

Veliko iznenađenje je priredio i domaćin Japan koji je posle velikog preokreta u poslednjoj deonici savladao Finsku sa 98:88 i eliminisasao je iz dalje borbe. Japan će u poslednjem kolu za prolaz igrati protiv Australije koja je poražena u derbiju dana od Nemačke posle drame sa 85:82. Nemvi su obezbedili prvo mesto i u poslednjem kolu mogu da budu rasterećeni protiv Finske.


Italija – Dominikanska Republika 82:87

Australija – Nemačka 82:85

Crna Gora – Egipat 89:74

Kanada – Liban 128:73

Filipini – Angola 70:80

Japan – Finska 98:88

Litvanija – Meksiko 96:66

Francuska – Letonija – 86:88

Treći dan Mundobasketa!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare