Nova.rs

"Kako vam je prošao let? Evo, i ja sam stigao, spremni smo", ovako mi se javio veliki navijač Srbije Filip Jeremić, koji ne propušta takmičenja reprezentacije gde god bila.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Bukvalno može da se kaže – Srbija do Manile. Konačno igramo, konačno gledamo „orlove“ na parketu hale „Araneta“ protiv Kine (14.00 po srpskom vremenu, 20 sati po lokalnom), u 1. kolu B grupe Svetskog prvenstva.

I na prvu loptu deluje da ćemo imati i ozbiljnu podršku, s obzirom da je Mundobasket na drugom kraju sveta.

PROČITAJTE JOŠ

U Manilu su već stigli navijači iz svih delova Srbije – iz Čačka, Novog Sada, i ostalih gradova, a očekuje da dođu i iz Australije koja je nedaleko odavde. Kažu oko sat vremena avionom…

Ni ovo Svetsko prvenstvo nije moglo bez Filipa Jeremića, koji stvarno prati Srbiju gde god da igra, ovaj put mu društvo pravi i Božidar Obradović. Još odavno je isplanirao sve i avionske karte bukirao čim se znalo gde ćemo igrati.

Filip Jeremić i Božidar Obradović u Manili; Foto: Privatna arhiva

Kako nam kaže, unapred štedi, a na poslu uzme odmor kako bi se zastava „Bosansko Grahovo, Čačak“ našla iza klupe Srbije na svakom velikom takmičenju poslednjih godina.

„Avionske karte sam uzeo odavno, leteo sam preko Amsterdama i Abu Dabija. Svi jedva čekamo da počnu utakmice, biće nas dosta nadam se i valjda će nam dozvoliti da budemo iza naše klupe“, otkriva Filip želje za početak Mundobasketa.

Sigurno da ćemo Filipa i još mnoge naše navijače sresti pre utakmice „orlova“, pa ćete biti u prilici da čujete i vidite i njihove utiske.

Foto: Privatna arhiva

Za sada im je prvi da je u Manili dosta jeftino za život, za pet-šest evra možete i da jedete i da kupite manje-više ono što vam treba, skupi su mlečni proizvodi.

„Dva litra mleka i litar jogurta smo platili oko 1.000 dinara“, otkrio nam je Filip pre nego što je sa kolegom osetio čari Manile i pljusak koji se samo sručio niotkuda.

Ko je čuveni Valjevac, otkud ideja za kapu, koliko prati košarkaše
Filip i čuveni Valjevac na Evrobasketu 2022; Foto: Nebojša Todorović

Njih dvojica neće biti sami, već je stigla ekipa iz Novog Sada, trebalo bi još njih četvorica iz Čačka, nešto kasnije i čuveni Valjevac bez čije lopte na glavi utakmice Srbije na EP i SP ne mogu da se zamisle.

Plan im je da prvog dana bodre i Južni Sudan, a onda svi zajedno da nose „orlove“ do premijernog trijumfa u Manili.

BONUS VIDEO Šta smo sve videli u Manili: Vazduh može da se pipne, ovako nešto nema nigde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare