Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Pobeda za plasman u narednu fazu.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedila je u utorak Letoniju sa 101:75, osvojila prvo mesto u H grupi i napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Pročitajte još

Letonija je odlično otvorila meč i imala dvocifrenu prednost posle prve deonice, ali je Kanada zaigrala mnogo bolje u drugoj deonici i stigla do prednosti već na poluvremenu. U drugom poluvremenu, selekcija iz Severne Amerike je bila dominantna i lako je stigla do treće uzastopne pobede.

Kanadu je ka pobedi predvodio Šai Gildžus-Aleksander sa 27 poena, Ar Džej Beret je dodao 22, Keli Olinik 15, a Nikejl Aleksander-Voker 14. U odsustvu povređenog kapitena Dairisa Bertansa kod Letonaca je najefikasniji bio Andrejs Gražulis sa 16 poena, nekadašnji član Partizana Rodions Kurucs je postigao 14, Arturs Žagars 11, dok je podbacio još jedan bivši član Partizana, Davis Bertans, sa postignutih samo sedam poena uz očajan šut za tri poena 1/6.

Kanada i Letonija će se u novoj grupi za plasman u četvrtinale boriti sa najbolje dve selekcije iz G grupe iz koje je prolaz već obezbedila Španija, a za preostalo mesto konkurišu Brazil i Obala Slonovače koji će sutra u direktnom duelu rešavati pitanje pozicije broj dva.

BONUS VIDEO Trening košarkaša Srbije pred Južni Sudan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar