Nastavlja se haos zbog Italijana.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Italije poražena je u 2. kolu Mundobasketa od Dominikanske Republike sa 87:82.

Đanmarko Poceko, selektor Italije, napravio je haos u završnici prvog poluvremena ovog meča jer mu se nije svidelo suđenje.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon jednog faula dosuđenog odbrani prvo je bacio sako, potom i šutirao reklame, da bi nakon toga dobio drugu tehničku grešku pa je morao da napusti parket.

Isključen je, time nije pomogao svom timu kao protiv Srbije prethodne godine na Evrobasketu i sada je zbog toga reagovao i predsednik Košarkaškog saveza Italije, Đani Petrući.

„Razgovarao sam sa celim stručnim štabom. Jučerašnje epizode ​​više ne smeju da se dešavaju, ne želim da ih vidim. Nismo izgubili zbog sudijskih grešaka, to je potpuno pogrešan mentalitet. Dominikanska Republika je zaslužila pobedu, mi nismo zbog toga izgubili. Uvek morate da prihvatite rezultat. Sudijske greške su tu i uvek će biti, a mi zbog toga nismo izgubili. Ni FIBA nije kriva. Rekao sam glavnom treneru i celom stručnom štabu, moramo da branimo reputaciju. Naš tim je pun pametnih ljudi, videli ste kako su reagovali”, rekao je Petrući.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar