Alen Smailagić Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaš Partizana Alen Smailagić pričao je o problemima zbog kojih je ispao sa spiska Srbije.

Popularni „Smajli“ se vratio u klub pošto nije uspeo da se nađe među 12 košarkaša koji će do desetog septembra igrati na Mundobasketu sa Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Smailagić se tokom priprema suočio sa virusom zbog kog je izgubio na kilaži naglo i, niti Svetislav Pešić, niti Partizan nisu smeli da rizikuju da se nešto pogorša.

„Izgubio sam sedam, osam, devet kilograma, ali polako se to vraća. Željko, Bata, Aca, Bogdan imaju poseban plan za mene i za pripreme za sezonu“, rekao je Smailagić za klupski sajt.

„Trebalo bi samo da vratim još pet, šest kilograma, to bi trebalo da se desi za mesec dana, pogotovo sad kad krenu pripreme vodićemo računa šta jedemo, a imaćemo sve što nam bude trebalo“, dodao je krilni centar Partizana.

Potom je opisao i kako je do takvog stanja došlo i da je po svoj prilici „krivo“ pecanje, ali da lekari ne znaju sa sigurnošću.

„Ne znaju ni doktori, sumnjaju da je onaj virus Zapadnog Nila, pošto volim pecanje, prenosi komarac, ali ne zna se još uvek… Ja volim da pecam između Barande i Opova, tamo Mačkov vir, tamo se zavučem u šumu, tamo imam svoj mir i znam da nema nikog osim mene“, rekao je Smailagić.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Govoreći o tome kako je za vreme boravka u klubu postao jedan od miljenika navijača Partizana, Alen daje svoje objašnjenje zbog čega misli da je tako.

„Drago mi je što su me prihvatili. Ono sam što jesam, kakav sam izašao iz kuće, takav ću da budem i ovde. Navijači to prepoznaju. Ja sam iz Beograda, osećaju oni da ja volim i da želim za ovaj klub sve najbolje, kao i svi mi. Dobili smo dobra pojačanja, ovo mi je već treća godina, svi se dobro znamo i ove godine Fajnal-for napadamo“, rekao je Smailagić.

Ambicije za narednu sezonu su velike, a i dalje pomalo žali zbog raspleta one prošle kad je Partizan bio na pobedu od Fajnal-fora.

U završnici drugog meča Top 8 faze tada je izbila tuča na terenu, a deblji kraj je u seriji izvukao Partizan, pošto je Real Madrid od 0:2 uspeo da preokrene na 3:2 i prođe dalje.

„Nemam ja posebne moći, nego nisam računao da će se desiti u drugoj utakmici, pa sam se malo preračunao, ali ove godine će sigurno biti nešto sjajno. Pogotovo po broju sezonskih koje su rezervisane i sve. Oseća se i ta energija i podrška. Igrači koje će dolaziti će osetiti to sigurno i drugi klubovi će se plašiti nas i naših navijača“, naveo je košarkaš Partizana.

BONUS VIDEO Marko Gudurić: Pešić je old skul, ne odustaje, ali to mu je donelo rezultate