Samo reči hvale za "orlove".

Selektor Kine Aleksandar Đorđević govorio je pred premijerni meč na Mundobasketu protiv Srbije, zakazan za subotu od 14 časova po našem vremenu.

„Osećamo se izuzetno dobrodošli od strane ljudi Filipina, od prvog dana kako smo stigli u Manilu. Za nas je velika čast, za mene posebno, da budemo deo reprezentacije Kine“, preneo je Đorđević prve utiske sa Svetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Kineske kolege su imale prioritet, pa ih je zanimalo kako su protekle dugačke pripreme, jer je bilo i mnogo promena tokom leta?

„Od prvog dana ovi momci prihvatili su mene i moje saradnike raširenih ruku. Radili su sjajno svaki dan, pokazali izuzetan profesionalizam, dali smo sve od sebe“.

Legendarni Sale se osvrnuo i na to što će morati da igra protiv Srbije.

„Čast mi je što ću izaći na teren i biti selektor Kine protiv moje zemlje. Biće mnogo emocija, ali u životu su mi emocije često bile neprijatelj i zato ću pokušati da se ponašam kao profesionalac. Težak protivnik, verovatno jedan od najtežih, mnogo talentovana ekipa, imaju sjajne, iskusne igrače. Igrali smo već protiv njih i znamo šta treba da promenimo da budemo bolji. Velika scena kao što je Svetsko prvenstvo je prilika za igrače da se prikažu u najboljem svetlu“.

Selektor Kine je na kraju govorio dodatno o svakom rivalu iz B grupe.

„Svi su veoma dobri, jaki rivali. Hoćemo da budemo na nivou da se nosimo sa njima, Južni Sudan za mene nije iznenađenje, visoki su, jaki, vrlo atletska ekipa. Moramo prvo sa Srbijom da igramo, mnogo je poštujem naravno i mislim da su jedan od kandidata za medalju. Portoriko ima istoriju, mi smo kao Jugoslavija osvojili zlato, ali izgubili smo tada od njih, jer oni tako igraju“, zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO Nova.rs na mestu zlatne srpske istorije u Manili: Ušli smo pre svih u halu u kojoj će igrati Orlovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar