Foto:SPD Radnički

Tradicionalni Memorijalni turnir posvećen rano preminulim odbojkašima Aleksandru Gigoviću i Dejanu Brđoviću, biće održan 23. i 24. septembra u SBB hali Jezero u Kragujevcu, pod imenom ‘‘Legende Radničkog‘‘. Na turniru će, osim domaćina iz Kragujevca učestvovati ekipe iz Beograda, Hrvatske i Slovenije.

Memorijal ‘‘Legende Radničkog‘‘, godinama se održava u čast preminulim odbojkašima, Gigoviću i Brđoviću, koji su dali nemerljiv doprinos odbojkaškom sportu, ne samo u Kragujevcu, već i u celoj Srbiji.

Ove godine, Memorijal ima međunarodni karakter, a osim “Radničkog“ iz Kragujevca i beogradskog “Partizana“, učestvuju odbojkaške ekipe “Mladost Haok“ iz Hrvatske i “Salonit Anhovo“ iz Slovenije.

Turnir startuje u petak 23. septembra u 16 sati utakmicom Partizana i Mladosti, a istog dana od 18.30 sastaće se domaći Radnički i Salonit iz Slovenije.

Pobednici polufinalnih utakmica, u subotu će igrati za trofej turnira.

Ulaz na turnir je slobodan.

Aleksandar Gigović (1983 -2007) bio je perspektivan odbojkaš, član kragujevačkog Radničkog. Preminuo je u 24. godini tokom priprema sa univerzitetskom reprezentacijom Sbije za učešče na Univerzijadi u Bangkoku.

Ubrzo, posle njegove smrti, klub je doneo odluku da organizuje turnir u znak sećanja na svog najboljeg igrača, a prvi ‘‘Gigin memorijal‘‘ održan je u septembru 2007. godine.

Posle smrti odbojkaškog reprezentativca i kapitena srpske reprezentacije Dejana Brđovića (1966-2015) Memorijal u Kragujevcu promenio je naziv u ‘‘Legende Radničkog“.

Dejan Brđović je posle aktivne igračke karijere u Srbiji, Italiji i Grčkoj, sportski put nastavio kao trener u dresu Radničkog iz Kragujevca.

Preminuo je iznenada 2015. u 49.godini.

BONUS VIDEO: Odbojkašice Srbije osvojile bronzu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar