Foto: Djordje Kostic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.05 sati igraju protiv Makabija u Tel Avivu u 12. kolu Evrolige, što je početak novog paklenog meseca.

Crveno-beli trenutno u Evroligi imaju skor 4-7, dok Makabi sa tri pobede i osam poraza zauzima predposlednju poziciju na tabeli, a ovo je samo uvertira za novi naporni mesec u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Saša Obradović izjavio je da su crveno-beli dobro iskoristili reprezentativnu pauzu i da moraju da imaju kontrolu igre u svojim rukama.

„Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo“, rekao je Obradović, koji je i u novembru za 30 dana imao 10 utakmica.

Pobedio je na šest od četiri duela, pošto je savladao Krku, Primorsku, Asvel, Split, Armani i Partizan.

Izgubio je od Bajerna, Reala, Barselone i Efesa, može se reći da je tim došao do ivice izvlačenja maksimuma iz ovog meseca, s time da je mogla bolje da se iskoristi kadrovska situacija u Efesu, koji je igrao bez bitnih igrača. Između ostalih, nedostajao je Vasilije Micić, Ergin Ataman je imao samo 10 košarkaša u rotaciji, ali je Šejn Larkin ipak uspeo da iznese teret utakmice trijumfalno.

U novom mesecu, Zvezda ima šest evroligaških i četiri jadranske utakmice. Prednost je što će sedam utakmica Zvezda igrati u Beogradu, zahvaljujući gostovanju FMP-u.

Posle dolaska iz Izraela, Zvezda će putovati tek na gostovanje Zenitu, posle čega će otići na megdan Igokei.

Raspored Zvezde u decembru:

3. decembar, Evroliga, Makabi – Crvena zvezda

6. decembar, ABA liga, Crvena zvezda – Makabi

10. decembar, Evroliga, Crvena zvezda – Olimpijakos

12. decembar, ABA liga, FMP – Crvena zvezda

15. decembar, Evroliga, Crvena zvezda – Alba

18. decembar, Evroliga, Crvena zvezda – Valensija

20. decembar, ABA liga, Crvena zvezda – Cedevita

22. decembar, Evroliga, Zenit – Crvena zvezda

26. decembar, ABA liga, Igokea – Crvena zvezda

30. decembar, Evroliga, Crvena zvezda – Panatinaikos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar