Foto: ABA liga / KK Zadar, Zvonko Kucelin

Košarkaški klub FMP plasirao se u polufinale košarkaške Superlige Srbije pobedom nad Borcem iz Čačka u drugoj utakmici četvrtfinala - 111:90.

FMP je bio ubedljiviji u drugom, nego u prvom susretu rešenom 90:87, pa će „panteri“ u polufinalu domaćeg prvenstva ići na Crvenu zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ:

Borac je u drugom meču bio konkurentan samo u prvoj četvrtini koju je i dobio sa 22:21, već u drugoj je FMP počeo da pravi razliku.

Na poluvreme se stoga otišlo sa +7 za FMP, mada su Čačani u ovom periodu u jednom momentu imali i osam poena viška.

Treća četvrtina donela je i seriju „pantera“ posle koje su imali 18 poena prednosti i već tada se jasno nazirao pobednik.

Pre kraja trećeg perioda su imali i 78:57, ali je Borac sveo ogromnu razliku na 13 poena do isteka 30. minuta, ali u četvrtom nije imao snage za čudo.

Naročito ne u meču u kom je Demetre Roberts imao 42 poena i poslao je jasnu poruku i narednom protivniku koliko opasan može da bude.

Roberts je imao 9/9 za dva, 6/9 za tri i 6/6 sa linije za slobodna bacanja i tome je dodao još 8 asistencija i 2 skoka.

Jovan Novak je u pobedničkom timu imao 17 poena, a Bojan Subotić 14. Kod poraženih je Danilo Tasić imao 23 poena, Pavle Nikolić 18, Nemanja Todorović 16, a Nikola Manojlović 12. Drugi polufinalni par čine Partizan i Mega.

BONUS VIDEO: Luda trojka Gudurića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar