Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20.45 časova gostuju Armaniju u Milanu u okviru 9. kola Evrolige.

Crveno-beli duel u Italiji dočekuju sa željom da se posle poraza od Reala na svom terenu (73:67) vrate na pobednički kolosek i ponove izdanje sa gostovanja Asvelu.

Izabranici Saše Obradovića  u elitnom košarkaškom takmičenju pružaju partije po principu toplo-hladno te posle osam susreta imaju skor 3-5, ali im utehu predstavlja to što je i Armani počeo sa oscilacijama posle uvodne dve pobede te je u prethodna tri kola upisao dva poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Adut Crvene zvezde u Milanu svakako je tradicija i činjenica da je sa italijanskim timom odigrala pet susreta u prethodne četiri godine i u svakom slavila.

Iako je Armani sezonama unazad redovna mušterija Beograđana, Saša Obradović je pred novo evroligaško gostovanje istakao da je njegov tim autsajder u predstojećem meču.

„Igramo utakmicu protiv ekipe koja je napravljena za fajnal-for i tu nema nikakve tajne. Na svakoj poziciji imaju ogroman kvalitet i sa svake od tih pozicija nam stiže pretnja. Vratio se Panter, malo pre njega i još nekoliko igrača. Dočekuje nas tim koji je kod kuće favorit i koji će nas dočekati u najboljem izdanju, jer su zbog ove konfuzije sa testovima imali prilike da se osveže, treniraju. Odigrali su i jednu utakmicu u nedelju. Ipak, očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se boriti svih 40 minuta“, rekao je Obradović.

Između dva evroligaška susreta Zvezda je ostvarila pobedu u ABA ligi protiv Splita (78:76), ali nije ostavila impresivan utisak te Marko Simonović ističe da će za pobedu u Italiji biti potrebno mnogo više nego u nedelju.

„Protiv Armanija ćemo morati mnogo bolje nego u nedelju. Očekuje nas mnogo težak posao, prvo i osnovno je da uđemo čvrsto u utakmicu i posebno da ne dozvoljavamo nikakve padove u igri, jer se to često ponavljamo. Ovakvi padovi na tom nivou ne praštaju. Za početak, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, samim tim imati i šansu da dođemo do bodova”, rekao je Simonović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar