Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda se, u saradnji sa Evroligom, na redovnom "medija deju", ali u drugačijim uslovima, zbog ograničenja uslovljenih koronavirusom, predstavila javnosti.

Takođe je i predstavljen dres crveno-belih u nastupajućoj sezoni.

Na promociji su bili svi igrači, osim Lendrija Noka koji neće nositi crveno-beli dres, dok se medijima, putem interneta obratio trener Saša Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

„Prijale su nam pripreme na Kopaoniku. Hvala svima što su nam obezbedili dobre uslove za rad. Zadovoljan sam motivacijom i posvešćenošću svih igrača, jer je tako i moj posao bio lakši. Svi su pokazali veliku volju za radom i napretkom. Uradili smo veliki deo posla, ali, pravi ispiti tek dolaze. Prvo na pripremnim turnirima, zatim i tokom sezone. Svi izazovi postajaće sve teži kako vreme bude prolazilo, ali pokazaće nam koliko je dosadašnji rad imao efekta“, rekao je Obradović.

Trener crveno-belih je govorio i o potencijalnim akvizicijama u narednom periodu, posebno po raskidu saradnje sa Nokom.

„Situacija na tržištu je prilično otvorena i svaki evroligaški tim ima velike ambicije, baš kao mi. Zato svi mi treba da pratimo stanje, mada je jasno da u novonastalim okolnostima nikom nije lako, kako klubovima, tako igračima i trenerima. Trenutak je težak za sve, pa i nas. Ovo je dobar izazov za ekipu, jer ćemo videti ko će ući u tim, ko izaći iz njega… Pratićemo dešavanja tokom sezone, trudićemo se da budemo dobro obavešteni i reagujemo pravovremeno ako za to bude bilo potrebe.“

Početak sezone zakazan je za 2. oktobar. Međutim, i dalje vlada velika neizvesnost da li će sve krenuti na vreme i pod kojim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ I drugi trijumf crveno-belih u pripremnom periodu

„Pominju se različite priče, ali mi ćemo da se trudimo da radimo dobar posao i čekaćemo informacije. Treba biti spreman na sve varijante. Kako je nama, tako je i drugima.“

Obradović je dodao da se već naziru obrisi starog Kuzmića.

PROČITAJTE JOŠ Uspešna premijera Zvezde, Voldena i Lojda, Petrušev odličan

„Generalno sam očekivao da se vrati jači posle svih problema koje je imao. Pokazao je pozitivnu energiju, trud, vratio se onaj stari Kuzmić i imam velikih očekivanja od njega.“

Zvezdu već od 8. septembra očekuje pripremni „Glorija kup“ u Antaliji, na kojem će igarti evroligaši Anadolu Efes, Fenerbahče i Himki, kao i timovi iz FIBA Lige šampiona Galatasaraj, Tofaš, Karšijaka i Turk telekom, s kojima će crveno-beli odigrati prvi meč.

„Očekujem da nastavim s napretkom, da se iskristališu uloge. Na dobrom smo putu, dolaze nam jaki protivnici i iskoristićemo vreme da podignemo energiju i spremno dočekamo sezonu“, sa optimizmom je završio Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar