Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je pobedom nad Zenitom u Evroligi prekinula seriju poraza i tim trijumfom istovremeno postala najuspešniji klub iz regiona u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda u Sankt Peterburgu je donela Zvezdi i dodatnu satisfakciju jer je tim trijumfom pretekla večitog rivala po broju pobeda u elitnom takmičenju od kako se igra pod okriljem ULEBA od 2001. godine.

Ovo je bila 79. pobeda Crvene zvezde u najjačem klupskom takmičenju u Evropi za nepunih osam sezona.

Partizan je ostvario jednu pobedu manje, za 13 sezona koliko je u nizu igrao u eliti.

I kada se u obzir uzme procenat pobeda, Crvena zvezda je ispred najvećeg rivala.

Zvezda sada ima 79 pobeda i 117 poraza u okviru Evrolige, dok je Partizan upisao 78 pobeda i 136 poraza u istom takmičenju.

To znači da su crveno-beli ostvarili pobedu više u 18 utakmica manje u odnosu na Partizan.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Crveno-beli su i najuspešniji tim regiona, jer su po procentu uspešnosti prestigli Olimpiju, dok ih prate Cibona i Partizan u tom paramatetru.

U okviru Evrolige, od 2001. godine najviše pobeda ima CSKA iz Moskve koji je upisao čak 414 trijumfa, a prate ga Barselona sa 366, odnosno Real Madrid sa 326 pobeda na svom kontu, dok je grčki Olimpijakos na koti od 313.

BONUS VIDEO Kontra i polaganje Stefana Markovića protiv Zenita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare