Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u utorak (19 sati) dočekuju ekipu Albe u utakmici 14. kola Evrolige.

Meč u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“ predstavlja prvi deo duple nedelje u kojoj crveno-beli dočekuju i Valensiju, u petak na istom mestu i u istom terminu.

Nemački tim u poslednje vreme igra u odličnoj formi, a ekipa koju sa klupe predvodi iskusni španski trener Garsija Renenses Aito ima učinak 5-7 u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo će biti tek peti duel dva kluba na elitnoj sceni i crveno-beli čekaju na pobedu od sezone 2014/2015. kada su slavili u „Pioniru“ 86:69.

Saša Obradović, trener Zvezde, dobro poznaje berlinski klub u kome je godinama igrao, kasnije bio i trener.

„Vrlo dobra ekipa koja zna da poremeti protivničku ekipu promenama ritma i odbrana. Vrlo su iskusni, igraju dosta dugo zajedno i vođeni su od strane dva vrlo iskusna plejmejkera, Sive i Grejndžera koji igraju za ekipu“, rekao je Obradović i dodao:

„Dolaze u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda i to upravo izbacivanjem iz ritma ekipa poput Valensije i Fenerbahčea. To znači da ćemo morati taj deo da iskontrolišemo u velikoj meri, da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo bodove u ovom meču“.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Poslednji meč između Zvezde i Albe odigran je u januaru ove godine i slavio je nemački tim 94:85. Marko Simonović, jedan od najiskusnijih u taboru srpskog evroligaša, igrao je svojevremeno za berlinsku ekipu.

„Odličan tim, koji je zaista spoj mladosti i iskustva. Igraju prepoznatljivo, vođeni rukom vrhunskog trenera kakav je Aito. Stil je isti godinama od kada je na klupu seo Španac, igraju brzo, u tranziciji puno trče, mnogo šutiraju za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa promenama odbrane. Najdominantniji igrač je Luk Sikma i sa ovakvom ekipom koja je brza morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani“, ističe Simonović.

Zvezda dočekuje Albu posle sjajne partije u ABA ligi protiv FMP.

„Mi smo odigrali stvarno dobru utakmicu u subotu i želimo da nastavimo na isti način i zabeležimo pobedu koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja. Posebno jer već tri dana kasnije igramo još jedan meč Evrolige, a onda i u nedelju derbi kola ABA lige protiv Cedevite Olimpije“, zaključio je Simonović.

Utakmica se igra u utorak bez prisustva publike (pandemija Covid-19) i predstavlja prvu od tri koje će crveno-beli odigrati u rasponu od pet dana u Beogradu (petak – Valensija, nedelja – Cedevita Olimpija).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar