Nikola Jokić avion
Foto: Screenshot Instagram nuggets

Živi život punim plućima.

Majkl Džordan, Kobi Brajant, Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent… Imena koja odmah na prvu loptu podsećaju na glamur NBA lige i nose onu zvezdanu prašinu zbog koje je postala jedno od najatraktivnijih sportskih takmičenja na svetu.

Klinci žele da budu kao njihovi idoli koji snimaju glamurozne reklame, gostuju na najskupljim zabavama i snimaju filmove… I tako već decenijama postoji fama o neviđenom sportskom luksuzu koji prati glavne aktere jednog od najvećih šoua na planeti.

PROČITAJTE JOŠ

Onda se iznenada pojavi neko ko tu koncepviju potpuno razbije i promeni narativ naglavačke koji velikoj većini nije potpuno jasan.

Nikola Jokić je već nekoliko godina najbolji igrač planete koji pomera granice košarke i same lige na način na koji nije viđen od Vilta Čemberlena, ali za razliku od likova sa početka teksta nema nikavu ambiciju da bude superstar, već naprotiv predstavlja prototip antiglamura ako se tako može reći.

Umesto na glamuroznim događajima, on ide na konjičke trke ili na rafting na Tari, kupuje u prodavnicama u malim mestima i živi život prosečnog stanovnika u Srbiji.

Tako je na primer nagradu za MVP-ija umesto na dodeli u nekoj kristalnoj dvorani primio u štali pod skromnim svetlom dok je timario konje.

Ipak, najfascinantniji deo njegovog života u poslednje dve godine jeste taj famozni boravak na Tari, gde u potunosti zaboravi ne samo da je zvezda, nego da se uopšte bavi košarkom i ne libi se čak i da potezima rizikuje i povrede.

Sam rafting podrazumeva solidnu dozu rizika da se dogodi nešto nepredviđeno tokom spusta iako ne u toj meri kao u maju mesecu, ali prevrtanje je uvek moguće, ali kada to Jokić začini posebnim potezima, onda nastaje prava zabava.

Tako je prošle godine bez pardona ostao nakon spusta na tradicionalnim žurkama i uz priličnu količinu alkohola unetog u organizam zaigrao kolce.

Snimak kako energično igra kolo je postao hit u iu Americi, a Jokić je svojom neposrednošću oduševio sve. Danima su se ljudi divili koliko je običan i opušten, a ništa drugačije nije bilo ni ove godine.

Nakon što je u Somboru gledao trke konja, a zatim istim povodom skoknuo do Italije, da bi potom u maloj prodavncici u Goraždama iznenadio i prodavačicu koja ga nije prepoznala, Jokič je ponovo stigao na Taru.

Ovoga puta je otišao i korak dalje, pa je iz čamca skakao u vodu da se kupa u reci, a u jednom trenutku spusta se popeo na liticu, skočio u vodu i rizikovao da se možda i povredi.

A to se u NBA ligi dramatično kažnjava što je na svojoj koži svojevremeno osetio i Vladimir Radmanović koji je zbog povrede na snoubordu kažnjen sa nekoliko stotina hiljada dolara.

A u pianju je neuporedivo manje značajan igrač od Nikole Jokića koji je potpisao ugovr težak 260 miliona dolara i esencijalan je igrač šampiona NBA lige.

Ali, na kraju dana, možda je takav stil života ono što ga čini šampionom kakav jeste.

Znaju to i u Denveru pa žmure na njegove poteze, a Jokić im to vraća spektakularnim partijama na terenu. Jer, dok se Lebron Džejms šeta crvenim tepisima i pokazuje kakav je superstar, na drugom kraju sveta najbolji igrač planete izvodi akrobacije i skače u reku.

Jer, kada Nikola Jokić dođe na Taru, potpuno otkači i zaboravi da je NBA superstar težak stotine miliona.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare