Predrag Danilović
Predrag Danilović Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Košarkašice Radivoja Koraća i Vrbasa Medele igraće u prvom polufinalu Kupa "Milan Ciga Vasojević", dok će se u drugom sastati Kraljevo i Novosadska ŽKA, odlučeno je žrebom u Košarkaškom savezu Srbije.

Kapiteni klubova učesnika Tamara Bajić iz Kraljeva, Ljiljana Tomašević iz Radivoja Koraća, Anastasija Podunavac iz Vrbasa i Lena Radulović iz Novosadske ŽKA izvukle su parove polufinala. Završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“ prvi put održava u Surdulici 14. i 15. marta.

Prvo polufinale igra se od 17 sati, drugo je na programu od 19.30, dok će se finale igrati 15. marta u 18 sati.

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, zahvalio se organizatorima, Novici Tončevu i ljudima iz Surdulice na organizaciji ovog završnog turnira.

„Drago mi je što ćemo zahvaljujući ovom važnom događaju zajedno dodatno uticati na popularizaciju košarke u ovom delu Srbije. Siguran sam da će devojke igrati odlično i da ćemo gledati kvalitetne utakmice, da ćemo imati dobru posetu i da će nova lepa dvorana u Surdulici biti puna. Pozivam ljubitelje košarke iz Surdulice i južne Srbije da dođu da vide naše najbolje košarkašice koje će se boriti za vredan trofej“, rekao je Danilović za sajt KSS.

Predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev zahvalio se KSS na ukazanom poverenju da organizuje ovako važan događaj.

„Kada smo gradili novu sportsku halu znali smo da će to biti mesto na kome ćemo uživati u velikim sportskim događajima. Zadovoljstvo svih nas koji živimo i radimo u Surdulici je što kroz ovakve velike i lepe manifestacije dobijamo potvrdu da radimo prave stvari koje služe ne samo Surduličanima, već celoj Srbiji. Sa novom sportskom halom spremno dočekujemo ovaj događaj i veoma se radujem što će ovo biti prva košarkaška manifestacija koja će se održati i sa kojom će zvanično početi da radi sportska hala. Pozivam sve da dođu i posete Surdulicu tokom 14. i 15. marta, uživaju u našem sportskom i kulturnom programu, dobroj atmosferi, ali i bodre svoje klubove. Dobrodošli u Surdulicu – grad sporta i takmičarskog duha“, poručio je Tončev.

Od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma(5), od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine.

Crvena zvezda i Partizan su se radovali po tri puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.