Foto: EPA/VALDA KALNINA

Prisetio se kako je postao najbolja verzija sebe.

Legendarni centar Željko Rebrača prisustvovao je otvaranju košarkaškog terena u čast Dušana Dude Ivkovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi mi koji živimo košarku preponosni smo što se nalazimo ovde i preponosni smo što se teren otvara za jednu od najvećih legendi košarkaških. Mesto je isto specifično, jer se igra najbolja košarka pored „Arene“. Zahvalio bih se i „Mozzartu“ što ima tu akciju za 100 terena i što je ovaj posvećen jednom od najboljih trenera ikada sa ovih prostora uz Željka Obradovića i Karija Pešića“, započeo je Rebrača.
Otkrio je neke od najlepših uspomena sa Dudom Ivkovićem, kao i to kako se legendarni trener ponašao van terena.
„Privatno je bio šmeker, poseban čovek, od koga stvarno može mnogo stvari da se nauči. Godine 1992. Bodiroga i ja smo ušli u reprezentaciju kad smo se spremali za Barselonu i ta dva meseca će mi ostati posebno upamćena, jer su bila drugačija. Na kraju nismo otišli na prvenstvo, ali sam shvatio šta znači reprezentacija i Duda je preneo na mene jedan poseban duh, koji je mene kasnije formirao da ja budem najbolja verzija sebe“.
Osvrnuo se i na to koliko znači otvaranje novih terena za mlade talente u Srbiji
„Sigurno za promociju košarke znači mnogo. Nadam se da će neki novi klinci, neki novi reprezentativci stasati ovde. Mi takve uslove nismo imali i nadam se da će iskoristiti to mesto da igraju najbolju kosarku“.
Dobro je poznato da je Rebrača pokrenuo i svoj košarkaški kamp, ali njegova deca nisu mogla da prisustvuju ovom događaju.
„Mislim da nisu trenutno zato što imaju utakmicu večeras, ali mozda će neki i da dođu“, zaključio je legendarni košarkaš.

BONUS VIDEO Sahrana Dušana Ivkovića na Novom groblju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar