Željko Obradović/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nije bio potpuno zadovoljan posle pobede nad Igokeom.

Partizan je sa 89:74 slavio u meču 25. kola ABA lige, nedugo nakon što su crno-beli obezbedili Top 8 u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Obradovićev tim je predvodio Aleksa Avramović sa 15 poena, ali je bilo više igrača koji su imali po osam i devet poena.

„Prva stvar, želim da kažem da nam je drago što smo imali mnogo navijača. Mislim da je bilo lepo videti decu na utakmici ABA lige protiv tima koji igra veoma dobro, pametno pre svega. Mi smo igrali na mahove i to je bilo dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostale su još dve utakmice, obe na gostovanjima protiv ozbiljnih ekipa, Zadra i Budućnosti. Pripremamo se za to i meč sa Panatinaikosom u Evroligi“, izneo je Obradović prve utiske posle meča.

Potom se trener crno-belih prebacio na zamerke i stvari zbog kojih su Stefan Đorđević, Nenad Nerandžić i Kosta Kondić ubacivali poene za Igokeu i držali je u igri praktično tridesetak minuta.

„Treba da igramo koncentrisano svih 40 minuta. Stoji i to da ja pokušavam ovim utakmicama da rasporedim minutažu i kad se pogleda mislim da je to bilo to što smo hteli. Neko manje, neko više. Nekad ne može da se predvidi kako bi to trebalo da izgleda. Utakmica uvek daje neke odgovore. Kao na početku treće četvrtine kad smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganja. I onda sam ja napravio izmene i ta petorka koja je ušla u igri je do kraja četvrtine primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se tako da će to biti kriterijum, ko igra odbranu. Tako je bilo i do sada u svim ozbiljnim utakmicama, ali eto ova utakmica je bila takva kakva je, pokušavam da dajem šansu svima. Svi se trude, svi treniraju, samo treba postaviti pitanje, a to ću sigurno da uradim: ‘Zbog čega vi trenirate’. Zbog čega trenirate i dolazite u salu ako izgledate na utakmici kako izgledate? Ako ne poštujete sebe, ako ne poštujete protivnika, ako ne poštujete svaku loptu, ako pre bonusa imate pravo, naravno da napravite faul, jer je to veliko oružje pametnog igrača. A mi primimo osam lakih poena na polaganju. Tu sve počinje i završava se. I to će tako da bude uvek koliko god mi pričali, sastančili, analizirali, radili korekciju na treningu. Do određenog trenutka će to da prihvate, a kad se malo olabavi situacija sve će da bude isto. Geneza ovog sporta je takva da ko god uđe u salu, uđe da bi šutnuo u koš, a ne da bi se spustio u stav i igrao odbranu“, objasnio je Žoc.

Kao problem u prvom poluvremenu naveo je odbranu gde je Partizan ubacio 50 poena, ali je i primio 45.

„Balša Koprivica je totalno van ritma i ovo večeras je bila neka nagrada za njega da se vrati i oseti malo. Sa njim ću imati poseban razgovor, jer on mora da shvati da posle tolike duge pauze, želja koja je nesporna kod njega postoji, ali mora da shvati način na koji treba i može da pomogne timu, tako da ćemo videti“, kazao je Obradović.

Osvrnuo se i na činjenicu da su Avramović i Smailagić u poslednje vreme u dobroj formi, ali ih opominje da ne smeju da se opuštaju, baš kao ni ostali u ekipi.

„Oni su bitni igrači kako god okrenuli. Obojica su tu bili i na početku. Aleksa je napravio pauzu kao i Alen. Treba da shvate da kada igraju najbolje, da treba da nastave ozbiljno. To ne rade uvek, ali čestitke kako igraju poslednje utakmice“, kazao je Obradović.

BONUS VIDEO: Saša Obradović besneo na igrače, psovao na srpskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar