Foto: Printscreen Youtube / KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je vidno nervozan posle prvog meča sa Studentskim centrom.

Partizan je u dramatičnoj utakmici na svom parketu poražen sa 84:83 u prvom meču četvrtfinala ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Studentski centar sada ima šansu da na svom parketu ode na megdan Cedevita Olimpiji u polufinale, a Partizan mora da pobedi u Podgorici da bi seriju vratio u Beograd.

„Da, 0:1, čestitke ekipi Studentskog centra, u najavi sam rekao da dobro pripremaju utakmice protiv nas, sve ove što smo do sada igrali protiv njih. Ušli smo ležerno i zahvaljujući toj ležernosti smo izgubili utakmicu. Neverovatan je podatak da smo u poslednjih pet minuta, da je bilo 11:4 za njih kad se lomila utakmica i sa iskustvom koje mi imamo, to je nemoguće. Primali smo i tri poena i faul i koš i faul i ono što je nemoguće ekipu koja ima iskustvo kao mi. Sad je 1:0 za njih i sad nas čeka utakmica tamo, na nama je da se spremimo i vratimo seriju u Beograd“, rekao je Obradović posle meča.

Studentski centar je daleko bolje šutirao trojke (12/24) od Partizana koji je ispalio 32 šuta i pogodio devet dalekometnih hitaca. Ono što više brine je što su crno-beli nadigrani u skoku za 19 skokova.

„Pa nema drugog rešenja, nego ogromna želja koja je prisutna kod njih. To je ono kad ja treba da odem kod mojih igrača i pitam ih da li poznaju neke njihove košarkaše. To je cela suština. Da li smo mi kao stručni štab pripremili utakmicu, da smo o svemu tome vodili računa kao i uvek, da smo im dali podatke, u situaciji kad nemaš bonus, da gledaš igrača koji ti šutira tri poena. Ili, da gledaš igrača koji je na skoku, da ga zagradiš. Dobro, napravićemo analize, pa ćemo videti“, kaže trener Partizana.

Otkrio je i o čemu je reč sa Alenom Smailagićem koji je bio deo protokola, ali ga nije bilo na parketu.

„Došao je pred utakmicu i rekao da ga boli koleno. Jutros je na treningu rekao da ima male bolove, ali je pred utakmicu rekao da ga je zabolelo i da je praktično nemoguće da igra“.

U ekipi Partizana se video umor i nedostatak koncentracije koji je rezultovao velikim oscilacijama u igri.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Ja sam rekao kad smo imali najavu da sam prvi i jedini razgovor s igračima, kad smo počeli da pripremamo seriju protiv Stundentskog centra, i rekao sam im, zamolio sam da se više ne priča o Evroligi. Da je naš primarni cilj bio i jeste i dalje, da se osvoji ABA liga i da moramo da nađemo motivaciju, čak i veću nego protiv Reala. Videli ste kako je to izgledalo, ovo nije nivo potreban da se igra plej-of, sigurno nije bilo“, istakao je Obradović.

Problem u skoku bi delimično možda bio rešen da je Balša Koprivica potpuno spreman, ali i da je Tristan Vukčević mogao da se nađe na terenu. A prema Obradovićevim rečima – ne zna gde je on.

„Tristan Vukčević je u Americi, a gde, ja nemam pojma. Dobio je dozvolu kluba da ode i to je to. To je jedino što ja znam“. Naredni meč crno-belih i Studentskog centra igra se za tri dana u Podgorici.

BONUS VIDEO: Grobari u transu skandirali Bogdanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar