Željko Obradović Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tokom 22 godine postojanja, Beogradska košarkaška klinika, koja sada nosi ime po legandarnom Dušanu Ivkoviću, zaslužila je epitet najeminentnijeg trenerskog seminara na svetu.

Ako je suditi po predavačima koji su do sada potvrdili svoje učešće, ovogodišnja Klinika bi po kvalitetu mogla da nadmaši sve prethodne.

Posle selektora Francuske Vensana Kolea i selektora reprezentacije Nemačke Gordona Herberta, osvajača medalja sa minulog Evrobasketa, predavanja na Beogradskoj košarkaškoj klinici (24. i 25. jun) održaće i trener NBA ligaša Detroit Pistonsa, Dvejn Kejsi, kao i najtrofejniji evropski trener, strateg Partizana Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

„Možemo da se pohvalimo činjenicom da će Klinika i ove godine okupiti vrhunske stručnjake“, kaže Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkakških trenera Srbije, koja je organizator ovog seminara.

Kejsi je 2018. godine proglašen za najboljeg trenera NBA lige. Kao prvi trener radio je još u Toronto Reptorsima i Minesoti Timbervulvsima, a kao pomoćnik bio je angažovan u Sijetl Supersoniksima i Dalas Mavareiksima sa kojima je 2011. godine osvojio šampionski prsten.

„Veliko nam je zadovoljstvo što će posle 12 godina među predavačima ponovo biti i Željko Obradović. Biće to njegovo treće učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici“, rekao je Vasiljević.

Dodaje i da lista predavača ovim nije zaključena.

„Očekujemo i nadamo se da ćemo u Beogradu ugostiti još jedno izuzetno zvučno trenersko ime, ali o tom potom. Imamo veliku obavezu da nastavimo da razvijamo ovaj trenerski seminar čiji je idejni tvorac bio Dušan Ivković, a sve sa ciljem daljeg unapređenja trenerskog esnafa u Srbiji kao jednog od temelja budućih uspeha naše košarke“, zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO Nepoznate priče o najvećim imenima srpske košarke i tajna jedne koverte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar