Foto: Reuters / Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports / Guliver

Trebalo je nekoliko godina da Zek Lavin dokaže da je vredi više od uloge "zakucavača" u NBA ligi.

Godine provedene u Minesoti su ga uvele u svet najbolje košarkaške lige na planeti, ali mu je prelazak u Čikago omogućio da potpuno sazri kao lider.

PROČITAJTE JOŠ

Lutanje u pozicijama je obustavljeno njegovim dolaskom u slavnu franšizu – ustalio se na mestu beka šutera i dobio odrešene ruke.

Kako je Čikago odlučio da napravi korenite promene, pre svega u upravi, od Lavina se u narednom periodu očekuje da potvrdi epitet lidera generacije i povede Bulse na put vraćanja starog sjaja.

„Svake godine postavim sebi ciljeve. Srećan sam što sam u poziciji da mogu da kreiram nove i da iskoristim priliku. Za mene se ona otvorila prvog dana kad sam trejdovan u Bulse“, naveo je Lavin.

Foto: Reuters / David Banks-USA TODAY Sports / Guliver

Iako je možda to zaslužio, Lavin se nije našao u ulozi igrača učesnika Ol-star utakmice, koja je svojevrsna potvrda „liderstva“.

„To mi je bila motivacija prošle godine, ali sam shvatio da u košarci sve dolazi sa pobedama u utakmicama. Ja sada samo želim da budem pobednik. Ne želim da ubacim 40 poena i da izgubimo, tada nisi pobednik. Da, ja mislim da sam Ol-star igrač, ali imam i veće ciljeve od toga. U momentu kad budem uz sebe imao epitet pobednika, sve će doći sa time“, istakao je Lavin.

Bulsi su godinama „u kanalu“ i nikako da se vrate u vrh NBA lige, što bi trebalo da promeni nova uprava na čelu sa Arturasom Karnišovasom i Markom Everslijem.

„Razgovarao sam sa njima. To nam je trebalo. Promena. Nadam se da su svi spremni da se žrtvuju. Uspesi dolaze kao posledica teškog rada i za mene je to uvek bilo tako. Ja ću nastaviti u tom ritmu. Ušli smo u sezonu sa verovanjem da ćemo biti dobri, ali nismo imali ni hemiju ni razmišljanje kako je trebalo. Malo smo šokirani, kao i ljudi oko nas. Moramo da se izdignemo i da dokažemo svima da su pogrešili“, istakao je Lavin.

U momentu suspenzije sezone Čikago je bio na 11. poziciji Istočne konferencije sa čak osam pobeda manje od osmoplasiranog Orlanda koji je u najboljoj poziciji za plasman u plej-of.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram