Zajon Vilijamson na sudu, u ceo slučaj umešan i jedan Srbin

Košarka 10. jul. 202016:12 > 16:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Očuh Zajona Vilijamson zatražio je i dobio od 400.000 dolara od marketinškog agenta u oktobru 2018. godine, pre nego što je njegov pastorak zaigrao za Djuk, stoji u sudskom zahtevu koji podnieli advokati njegovog bivšeg marketinškog zastupnika saveznom sudu.

Advokati Đine Ford, kako piše ESPN, kažu da svedočenja i drugi dokumenti pokazuju da Vilijamson nije mogao da igra za Djuk u sezoni 2018-19, jer je njegov očuh Li Anderson primio novac od Slavka Đurića, Srbina s kadanskim pasošem i marketinškog agenta.

„Dobili smo nove dokaze koji su uticali na pitanje da li je Zajon student-sportista, za koji verujemo da je transparentno, proverljivo i nesporno da nije bio student-sportista mnogo pre nego što je bilo komunikacije ili kontakta između njega ili bilo koje treće strane koja deluje u njegovo ime i naših klijenata“, napisao je u Đinin advokat Alvin Pitmen u pismu Vilijamsovom advokatu Džefriju Klajnu.

PROČITAJTE JOŠ

„Navodni sporazumi i vozačka dozvola priloženi uz ove papire su lažni. Ni Vilijamson, ni njegova porodica ne poznaju ove osobe, niti su imali bilo kakve dogovore s njima. Ranije smo upozoravali advokate gospođe Ford na obe ove činjenice i da smo prethodno prijavili dokumente policiji kao falsifikat, ali oni su ipak odlučili da nastave sa još jednom neozbiljnom prijavom. Ovo je očajnički i neodgovoran pokušaj da oklevetaju Zajona upravo u trenutku kada ima priliku da živi svoj san o igranju profesionalne košarke“, izjavio je Klajn za ESPN.

Na drugoj strani, Donald Krejs, preduzetnik iz Los Anđelesa koji se bavi prikupljanjem sredstava i ulaganjima, rekao da je pristao da uloži u Đurićev kompaniju „Maximum management group“ (MMG), pošto ga je s njim upoznala treća strana, u zamenu za procenat novca koji je bi bio generisan ekskluzivnim marketinškim sporazumom sa Vilijamsom.

U svojoj izjavi, Krejs je napisao da je, pošto je Vilijamson potpisao ugovore sa agencijom „Creative Artists Agency“ (CAA), Anderson pristao da „vrati sva sredstva data porodici u 2018. godini i uplati sedam do deset miliona dolara“. Krejs je takođe napisao da je Đurić morao da iscepa sva zapise koji se odnose na plaćanje novca i ugovora između Vilijamsona i MMG.

Ti odkumenti su uključivali navodni marketinški sporazum sa MMG koji su potpisali ilijamson i Anderson 2. maja 2019, kao i „pismo deklaracije“ od 8. decembra 2019, u kojem su Anderson i Viljiamson pristali da Đuriću isplate 500.000 dolara pre 7. januara „za otplatu zajma koji je dao porodici 10. oktobra 2018.“

Klejn je u pismu Pittmenu rekao da je pretragom na Google utvrđeno da je Đurić „navodno pokušao da prevari Luku Dončića…, koristeći šemu u kojoj je falsifikovao potpise Dončića i njegove majke na ugovoru“.

„Potpisi na dokumentima koji su priloženi, takođe su očigledno lažni. Potpis na pretpostavljenom sporazumu između MMG i Vilijamsona ne odgovara potpisu Vilijamsona na sporazumu potpisanim sa vašim klijentima. A potpisi Anderson i Vilijamsona na „pismo deklaracije“ takođe su neistiniti, što je jasno razjašnjeno činjenicom da su visoko pikselirani u odnosu na ostatak dokumenta, a postoji linija ispod ‘Z’ u imenu Viljiamsona, gde je potpis stavljen na dokument“, naveo je Klejn.

Prošlog meseca, Klejn je dobio pismo od drugog pojedinca koji je takođe mogao postati žrtva prevare Đurića, koja je sadržavala iste navode i dokumente.

PROČITAJTE JOŠ

„Odmah smo uputili to pitanje odgovarajućim službenicima za sprovođenje zakona i danas smo im preneli nove navode sadržane u deklaraciji Krejsa. U skladu s tim, molimo vas da kažete Krejsu naš stav u vezi sa sadržajem njegove deklaracije. Gotovo ništa u deklaraciji Krejsa ne proizilazi iz ličnih saznanja, već se umesto toga sastoji od glasina Đurića, pa Krajs može da bude nesvestan prirode ili obima šeme gospodina Đurića“, napisao je Klejn.

Villiamsonovi advokati zatražili su od saveznog sudije u Severnoj Karolini da poništi njegov marketinški ugovor sa Fordom i „Prime Sports Marketingom“, tvrdeći da nije validan, jer Ford nije registrovani agent u državi i ugovor nije sadržao upozorenje koje je bilo potrebno državnim zakonom koji je namenjen zaštiti amaterskih sportista od agenata.

Ford i „Prime Sports Marketing“ tužili su Vilijamsona i CAA državnom sudu na Floridi, tražeći 100 miliona dolara zbog navodnog kršenja marketinškog sporazuma i potpisivanja sa CAA.

Prošlog meseca je državni apelacioni sud na Floridi odobrio Vilijamsonu punu građansku parnicu koju je pokrenula Fordov, što znači da neće morati da odgovara na zahteve otkrića o tome da li su njegovi roditelji dobijali novac pre ili dok je igrao za Djuk, bar dok se ne reši slučaj u Saveznom sudu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar