Foto: Starsport

Besan na upravu Partizana.

Tokom utakmice Evrolige između Partizana i Makabija, navijači u dvorani su u nekoliko navrata skandirali pogrdne parole predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u jednom trenutku su bilirazvijeni i transparenti podrške Veljku Belivukum, ponatijem kao Velja Nevolja.

PROČITAJTE JOŠ

U okviru spektakularne koreografije na početku meča pojavila se i misteriozna poruka kada je uz kultni lik Bilija Pitona iz filma „Maratonci trče počasni krug“stajala i poruka koju su mnogi protumačili kao udar na SNS.

Vučič je u intervjuu zna TV „PRva“ govrio i o pomenutim vređanjima.

„Verovali ili ne, veći deo hale nije to uzvikivao. Meni niko ne vuče „Vučiću, pederu“ zato što je Partizan oštećen u budžetu. Partizan dobija ogroman budžet od države Srbije. Ne postoji nijedan tim u Evropi koji dobija novca od države kao KK Partizan i KK Crvena Zvezda. Možda postoji jedan. Za Zvezdu bi to bilo opravdanje jer igra Evroligu već nekoliko sezona. Jasno je da Partizan nije ugrožen, da je dobio novca i direktno i preko NIS-a i Telekoma. Reč je o milionima evra. Molim upravu KK Partizan da kaže koliko novca su dobili od države“.

On je potom objasnio i sporni transparent.

„Jesam li peder što nisam uveo sankcije Rusiji ili priznao tzv. Kosovo? Priznaću da je tako? Jesam li peder što sam nastavio da gradim auto-puteve? Prihvatam da uzvikujete sve što treba, ali vam je svima jasno šta je razlog. Sami su napisali šta je razlog. Razlog je to što su uhapšeni koljači, ubice i narkodileri“ kazao je Vučić komentarišuću slogan „sloboda za grobare“.

Istakao je da nije Boris Tadić, pa da moli navijače da ne skandiraju protiv njega.

On je rekao da ova zemlja neće biti zemlja u kojoj vladaju kriminalci i ubice.

Ističe da država neće dozvoliti ubijanje i dilovanje droge, da se ne bi skandiralo protiv njega.

„Hvala im što su sami napisali o čemu se radi. Mislili su da me to tangira. Obavestili su me posle večere sa Micotakisom. Nisu ni navijali, već slali poruke meni i državi. Četiri minuta „navijaju“ za Partizan, a onda od glavnog kriminalca im je stiglo naređenje „vratite se na Vučića“, rekao je Vučić.